2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSzázmilliós sikkasztás egy bátonyterenyei cégnél

Százmilliós sikkasztás egy bátonyterenyei cégnél


Sikkasztás és orgazdaság miatt vádat emeltek nyolc ember ellen, aki legalább 135 millió forint értékű műanyagipari alapanyagot lopott el 2009 és 2011 között egy olasz tulajdonú bátonyterenyei cég telephelyéről - közölte Zsolnai Andrea, Nógrád megye főügyésze kedden az MTI-vel.

Pénz03

A nyolc, büntetlen előéletű magyar állampolgár végig szervezetten, összehangoltan tevékenykedett - mondta.

Az elsőrendű vádlott a bátonyterenyei cég raktárosa volt 2006-tól 2011 nyaráig, utána a harmadrendű vádlott vette át a munkakörét. Mindketten láttak el szállítmányozási feladatokat is, így kapcsolatba kerültek a cég üzleti partnereivel, köztük egy budapesti műanyag-kereskedelmi kft. raktárvezetőjével, a másodrendű vádlottal.

A többi vádlottak raktáros és szállító volt.

Az eltulajdonított anyagokat először rendszerint egy salgótarjáni telephelyre szállították, majd onnan a másodrendű vádlott által irányított budapesti raktárba, illetve más fővárosi raktárakba. Előfordult az is, hogy a raktárosok a harmadrendű vádlott útmutatása alapján a kft. telephelyére érkező, legálisan árut hozó kamionokra pakolták a műanyagot, így a fuvarosok nem is tudták, hogy bűncselekményből származó árut csempésznek ki a cégtől - ismertette Zsolnai Andrea.

A Nógrád Megyei Főügyészség a nyolc embert folytatólagosan, üzletszerűen, különösen nagy értékre elkövetett sikkasztással, illetve orgazdasággal vádolja.

A bíróság az ügyészség indítványára - a bűncselekményekkel okozott kár megtérítése érdekében - zár alá vette az elsőrendű vádlott gépkocsiját, dunakeszi ingatlanát, folyószámláját és más cégben birtokolt üzletrészét, valamint a másodrendű vádlott balatonfűzfői ingatlanát - mondta a főügyész.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2013-10-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite