2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
Nógrád Megye141 millió forintot kapott Bátonyterenye

141 millió forintot kapott Bátonyterenye


A hazai települések harmada kapott állami támogatást az önhibáján kívül hátrányos helyzetű önkormányzatok számára kiírt pályázaton. Az idei 33 milliárd forintos keretből most 11,6 milliárdról döntött a kormány. A pénzt jövő héten kapják meg a helyhatóságok.

bterenye

Megszületett a belügyminiszter és a nemzetgazdasági miniszter döntése az önhibáján kívül hátrányos helyzetű önkormányzatok pályázatának első üteméről.

A kormány az idén több hasonló célú támogatási forma összevonásával és némi keretemeléssel összesen 33 milliárd forintot szánt a bajba került helyhatóságok megsegítésére, ebből mintegy egymilliárdot már rendkívüli eljárás keretében odaítélt a csődközeli helyzetbe került Pest megyei és a Heves megyei önkormányzatok megsegítésére.

Az önhiki pályázat elsődleges célja a Belügyminisztérium (BM) szerint a 60 napon túli közüzemi díjtartozások, az önkormányzatok intézményi ellátottainak élelmezésével összefüggő adósságok, valamint a közoktatási intézmények fenntartásához kapcsolódó forráshiány rendezése.

A mostani eljárásban 1274 önkormányzat igényét bírálták el, végül 1182 település kérelmét hagyták jóvá részben vagy egészben. Az összes megítélt támogatás eléri a 11,6 milliárd forintot, amely a BM közleménye szerint már jövő héten, egy összegben a települések számláján lesz.

Erre több településnek alighanem égető szüksége is van. A támogatási összeg nagysága szerint a legnagyobb bajban Kiskunfélegyháza lehet, mivel ők kapták a legmagasabb, 172 millió forintos támogatást.

Salgótarján 144 millió

Bátonyterenye 141 millió

Balassagyarmat 122 millió

Kalocsa 127 milliót kapott. Barcs 122 , Szerencs 108, Sátoraljaújhely és Mátészalka 105-105, Balmazújváros 101 millió forintot kapott. A legtöbb támogatott település Borsod, Baranya, Szabolcs, Hajdú-Bihar, Somogy, valamint Zala megyében található, de számos Pest megyei kistelepülés is szerepel a listán.

A kisebb települések, aprófalvak jelentős része 10, de számos esetben egymillió forint alatti összeget kapott.

 

Forrás: napi.hu / HÍR PORT 24

 

2011-07-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite