2020. június 1., hétfő - Tünde
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSzázötven munkahelyet teremt a Sinia Kft. Bátonyterenyén

Százötven munkahelyet teremt a Sinia Kft. Bátonyterenyén


A Sinia Bútorgyártó Kft. új üzemet hoz létre Bátonyterenyén az ipari parkban 1,7 milliárd forintos beruházásban, a saját fejlesztésű bútorok gyártását 2014 áprilisában kezdik meg és 150 embert foglalkoztatnak a Nógrád megyei városban - jelentette be kedden sajtótájékoztatón Joost Vandendriessche, a belga tulajdonú cég ügyvezető igazgatója.

sinka


Bíró Tivadar, a cég általános igazgatója elmondta: a Sinia Kft. jelenleg a salgótarjáni ipari parkban működik, és mivel ott nincs lehetőség a telephely bővítésére, a most épülő bátonyterenyei ipari parkban fejlesztenek. A földterület megvásárlása, az építkezés, az új ülőbútor család gyártásához kapcsolódó 98 gyártóberendezés és a szoftver összköltsége 1,7 milliárd forint, ehhez 44 százalékos támogatást nyertek a Gazdasági Operatív Program (GOP) pályázatán.


A próbagyártást 2014 márciusára, az üzemszerű működés kezdetét áprilisra teszik. A jelenleg 225 főt foglalkoztató Sinia Kft. 1999-ben kezdte meg működését Salgótarjánban, 2012-ben már 3,6 milliárd forint árbevételt ért el. A gyár bőr- és szövet foteljeit és ülőgarnitúráit Nyugat-Európába, döntően a Benelux államokba és Franciaországba exportálja. A kft. alapítása óta saját fejlesztő részleggel rendelkezik.

sinka1


Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő, a Nógrád megyei közgyűlés elnöke a sajtótájékoztatón a megye 2002-2010 közötti adatait elemezve kiemelte, hogy 2003-tól stagnál a GDP, Nógrád az összes többi megyétől is lemaradásban van. Ez jelentkezik a foglalkoztatási rátában is, ami 2010-re 40 százalék alá esett, mindezzel párhuzamosan pedig egy viszonylag konszolidált 2002-es helyzetből 2010-re a legrosszabb munkanélküliségi mutatókkal rendelkezett Nógrád. Ezért 2010-ben nem is lehetett mást kitűzni, mint a tartós megélhetést biztosító munkahelyteremtést, ehhez pedig már a kormányzattól is megkapják a támogatást - tette hozzá.


Nagy-Majdon József (Fidesz-KDNP), Bátonyterenye polgármestere is azt hangsúlyozta, hogy a választásokon prioritás volt a munkahelyteremtés. 2014-ben másik két cég, az FR3-Technológia Acélszerkezetgyártó Kft. és a Meldetechnik Kft. is megkezdi a gyártást az ipari parkban, ők 37 embernek adnak munkát Bátonyterenyén.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-04-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite