2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
ItthonSzegényellenes, szánalmas - Így reagáltak a pártok Lázár bocsánatkérésre

Szegényellenes, szánalmas - Így reagáltak a pártok Lázár bocsánatkérésre


ParlamentAz MSZP a LMP és a Jobbik is elmondta a véleményét Lázár János délelőtti sajtótájékoztatójáról.


Az MSZP szerint Lázár János, a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének hódmezővásárhelyi közgyűlésben elmondott szavai a szövegkörnyezettől függetlenül a kormány "minden ízében szegényellenes" politikáját tükrözik vissza. Az LMP szerint világosan látható, hogy mi a Fidesz társadalomképe, Lázár János beszédéről lehullott a "propagandamaszlag" - fogalmazott Schiffer András az LMP frakcióvezetője. A Jobbik szánalmas magyarázkodásnak tartja Lázár szavait. Lázár János vasárnap délelőtt sajtótájékoztatón kért elnézést a városi közgyűlésben 2008-ban elhangzott - mint mondta - félreérthető mondatai miatt, amelyekről szombaton került fel az internetre egy hangfelvétel.

MSZP: Lázár szavai a kormány "szegényellenes" politikáját tükrözik


Szanyi Tibor, a szocialista párt elnökségi tagja vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy általában némi tartózkodással szokta fogadni a politikusokhoz köthető, hasonlóan nyilvánosságra hozott felvételeket, mivel - mint mondta - maga is nemegyszer esett a sajtó munkatársai által manipulált anyagok áldozatául.Az ellenzéki politikus ettől függetlenül igazi problémának látja, hogy Lázár János szavai egyértelműen visszatükröződnek például a kormány szegényellenes adórendszerében, vagy a támogatásokat elvonó és ezzel szerinte milliók megélhetését veszélyeztető Széll Kálmán Tervben.


LMP: kiderült, hogy mit gondol a Fidesz a magyar társadalomról


Lázár János keresetlen őszinteséggel vallotta meg, hogy mit gondol a Fidesz a magyar társadalomról - mondta Schiffer András, az LMP frakcióvezetője. Nagyon világosan látható, hogy mi a Fidesz társadalomképe, Lázár János beszédéről lehullott a "propagandamaszlag" - fogalmazott az ellenzéki politikus a szombaton az internetre felkerült hangfelvétellel kapcsolatban.
Az LMP reméli, hogy azoknak, akik a Fideszre szavazatak azoknak is világos lesz, hogy a Fidesz által az elmúlt nyolc évben hangoztatott demagógiából egy szó sem igaz. Schiffer András hozzátette: értékelni kell, hogy Lázár János siet bocsánatot kérni egy ilyen botrányos szöveg után. Azt az apróságot azonban elfelejti, hogy az embereknek azért fogyott el a bizalma, mert az elmúlt húsz évben azt látták: akik hatalomhoz jutottak, később autójukkal, cégükkel kérkedtek, miközben több százezren attól félnek, hogy mikor viszik el a házukat a fejük felől.


Jobbik: ez szánalmas magyarázkodás


A Jobbik szánalmas magyarázkodásnak tartja a „luxusaudik és költségtérítések királyának" magyarázkodását. A Jobbik a közleményében azt írja: a jegyzőkönyvekből is kiderül, nem a megélhetési politikusokra, hanem a tisztességes munkából, élő szegény emberekre tett lenéző, gőgös, elitista kijelentéseket Lázár János.
A Jobbik a gazdagok pártjának számító, s a rendszerváltást másodszor is elsikkasztó Fidesszel, valamint a tolvajok pártjának számító MSZP-vel szemben, megalakulása óta azt vallja, hogy a közélet alakításában minden tisztességes embernek joga van szerepet vállalni.


Ez igaz a vagyontalan vagy alacsony keresetű emberekre is, akiknek napi megélhetését is veszélybe sodorják a lassan megfizethetetlenné váló élelmiszer- és üzemanyagárak, rezsiköltségek és hiteltörlesztések.


A témához kapcsolódó cikkeink:


Lázár: aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér>>>


Lázár kijelentését bírálják a pártok>>>


'Lázár János húzzon a közéletből' - Tüntetést szerveznek a Facebookon Lázár János ellen>>>


Bocsánatot kért Lázár János>>>

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-03-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite