2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
ItthonSzekeres Imre: ne a szegények fizessék meg Magyarország felzárkózásának árát

Szekeres Imre: ne a szegények fizessék meg Magyarország felzárkózásának árát


Az MSZP gazdaságpolitikai kabinetvezetője szerint Magyarország felzárkózásának árát nem lehet kizárólag a társadalom legrászorulóbb csoportjaival megfizettetni, abból mindenkinek részt kell vállalnia.

Szekeres Imre


Szekeres Imre vasárnap, budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, a Fidesznek módosítania kell gazdaságpolitikáját, hogy a most "nyíltan szegénységellenes" rendszer helyett egy igazságos és célszerű politika érvényesüljön. Az ellenzéki politikus szerint nem késő a tervek módosítása, hiszen a kormány a részleteket érintő szabályozásokat - május ellenére - még mindig nem terjesztette az Országgyűlés elé.


Nem késő azért sem - fűzte hozzá -, mert várhatóan pótköltségvetés benyújtására lesz szükség a magán-nyugdíjpénztári rendszer "szétveréséből" a költségvetésbe áramló mintegy 2600 milliárd forint 2011-ben történő elszámolásához. "Így lehetőség lenne a progresszív személyi jövedelemadó-rendszer visszaállítására, a társasági adó eredeti mértékének visszaállítására, és a munkahelyteremtést ösztönző járulékcsökkentésre" - mondta a képviselő.


Szekeres Imre a kormány gazdaságpolitikáját kritizálva kiemelte: egy év alatt jelentősen romlott a forint árfolyama, csökkent a gazdasági növekedés, a versenyképesség és nőtt az infláció, a munkanélküliek száma és például az élelmiszerek ára. "Miközben nyugdíjreformról beszélnek, közel hárommillió ember nyugdíjcélú megtakarításait államosították, sokak szerzett nyugdíjjogosultságait akarják visszamenőlegesen megszüntetni" - fűzte hozzá. A szocialista politikus szerint a Széll Kálmán Terv "füstbe ment", a részletek kidolgozatlansága miatt a kormány rögtönöz, kapkod, és rövid távú költségvetési szempontok szerint készíti elő az intézkedéseket.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-07-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite