2019. május 24., péntek - Eszter
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSzekeres Imre Salgótarjánban: a kormány hibás gazdaságpolitikát folytat

Szekeres Imre Salgótarjánban: a kormány hibás gazdaságpolitikát folytat


A jövő évi megszorító csomagnak nincs köze a Nemzetközi Valutaalaphoz (IMF) vagy az Európai Unióhoz, egyszerűen azt mutatja, hogy a kormány hibás gazdaságpolitikát folytat - mondta Szekeres Imre, az MSZP országgyűlési képviselője csütörtökön Salgótarjánban.

szekeresimreegy


Az ellenzéki politikus sajtótájékoztatóján ezt olyan "veszélyzónának" nevezte, ami nagyon komoly társadalmi következményekkel járhat. Kifejtette: a statisztikai hivatal adatai és társadalomkutató intézetek jelentései azt mutatják, hogy az elmúlt 2-2,5 évben nyílt a jövedelmi olló Magyarországon, és elkezdődött a középosztály elszegényedése.


Szekeres Imre úgy fogalmazott: "már nem csak arról van szó, hogy a szegények még szegényebbek lettek, ami egyébként tragikus, hanem arról, hogy korábbi évtizedekben konszolidált életmódot folytató emberekhez húzódik fel a szegénység, és húzza le őket. Ez teljesen új jelenség."


A képviselő bírálta, hogy a gazdasági miniszter 397 milliárdnyi megszorítást jelentett be egy olyan évre, amely még el sem kezdődött. Érvelése szerint ez azt jelenti, hogy a jövő évi költségvetés kormánypártok által megszavazott számai nem igazak, de azt is igazolja, hogy teljesen értelmetlen és felesleges volt tavasszal és nyáron végighajtani az Országgyűlésen a költségvetés elfogadását.


Kitért rá: ebből a csomagból látszik, hogy teljesen új költségvetést kell készítenie a kormánynak, de már az ideit is kilencszer módosították. Szekeres Imre szerint akár gyors lépéssorozattal is lehetne konszolidálni a helyzetet, olyan progresszív személyi jövedelemadóval, ami arányosan terheli a jövedelmeket, és nem a magas jövedelmeknek ad kedvezményt.


Ez az egyik fő iránya az MSZP gazdaságpolitikájának, az országot újra növekedési pályára állítani képes gazdasági ösztönző rendszer, valamint egy foglalkoztatást elősegítő eszközrendszer mellett - közölte a politikus.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-10-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite