2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
ItthonSzelényi Zsuzsanna nyílt levelet küldött Varga Mihálynak

Szelényi Zsuzsanna nyílt levelet küldött Varga Mihálynak


Szelényi Zsuzsanna független országgyűlési képviselő nyílt levelet írt a nemzetgazdasági miniszternek, amelyben egyebek mellett arra vár választ, Varga Mihály kért-e, kapott-e írásos jelentést Vida Ildikótól, a Nemzeti Adó-, és Vámhivatal (NAV) elnökétől.

levél

Képünk illusztráció!


Az Együtt elnökségi tagja - aki az Országgyűlés költségvetési bizottságának tagja - a levelet vasárnap az MTI-hez is eljuttatta. Szelényi Zsuzsanna ebben emlékeztetett arra, hogy a miniszter október 21-én egy nyilatkozatában azt állította, nem jutott el hozzá információ Vida Ildikó Egyesült Államokból való kitiltásáról, ugyanakkor a NAV-elnök november 5-én azt mondta, hogy ő már október 22. előtt tájékoztatta a kormányt az ügyről.


Szelényi Zsuzsanna arra hívta fel a figyelmet, hogy a NAV-elnöke fölött nemzetgazdasági miniszterként Varga Mihály gyakorolja a munkáltatói jogokat, ezért Vida Ildikónak tájékoztatnia kellett őt arról, hogy "korrupciógyanú miatt kitiltották az Egyesült Államokból". A képviselő szerint, ha Vida Ildikó valóban csak november 5-én tájékoztatta a minisztert, akkor Varga Mihálynak egy sor kérdésre választ kell adnia, így például arra: "nem érzi-e, hogy Vida Ildikó titkolózó magatartása önmagában olyan súlyú szabályszegés, amiért az adóhivatal vezetői tisztségéből azonnal fel kellene mentenie".


Kért-e, kapott-e írásos jelentést Vida Ildikótól, kész-e ezt nyilvánosságra hozni, milyen lépéseket tett annak érdekében, hogy megtudja, kik és milyen formában érintettek Vida Ildikón kívül az ügyben, információit megosztotta-e a kormányfővel és a nyomozóhatóságokkal? - sorolta kérdéseit a képviselő. Szelényi Zsuzsanna közölte azt is, bízik abban, hogy a miniszter és a NAV-elnök megjelenik az Országgyűlés költségvetési bizottságának szerdai ülésén, hogy tisztázzák "a felmerülő rendkívül súlyos kérdéseket".


Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-11-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite