2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
ItthonSzéles a csúcsadakozó a Fidesznél

Széles a csúcsadakozó a Fidesznél


Széles Gábor3 milliárd forint bevétele volt tavaly a Fidesznek. Tízmillió forintot dobott a pártkasszába Széles Gábor, az Echo TV és a Magyar Hírlap tulajdonosa, de Deutsch Tamás, Schmitt Pál és Szájer József is fejenként egymilliót adtak a közösbe.


A Fidesz tavaly 2,7 milliárd forintot költött, bevételei 60 millió forinttal haladták meg a kiadásokat, magánemberként pedig Széles Gábor fizette a legtöbbet a pártkasszába - írja a Népszabadság a párt hivatalos közlésére hivatkozva.


A törvény szerint minden év április 30-ig kell a politikai szervezeteknek az előző év gazdálkodásáról szóló zárszámadást elkészíteniük és közzétenniük. A Fidesz még a választások első fordulója előtt megtette ezt, az MSZP egyelőre nem tette közzé a részleteket - írja a lap.


Tagdíjakból tavaly 140 millió forintot gyűjtött be a kormányzásra készülő párt, ehhez jött hozzá a 833 milliós állami, költségvetési támogatás. Jogi és magánszemélyektől további 200 millió folyt be a Fidesz kasszájába, ezek forrását a törvény szerint csak bizonyos értékhatár felett kell bevallani nyilvánosan. A pártkasszát 24 millióval gyarapította a Fidelitas, és 28 millióval a Nemzeti Fórum.


A belföldi magánszemélyek közül Széles Gábor nagyvállalkozó adta a legtöbbet: tízmillió forintot. A Magyar Hírlap és az Echo TV tulajdonosát a párt EP-képviselői követik a névsorban: Deutsch Tamás, Schmitt Pál és Szájer József is egy-egymilliót fizetett a közösbe.


A Fidesz tavaly 1,3 milliárd forint hitelt vett fel, de ugyanennyi szerepel a hiteltörlesztés rovatban is. A politikai tevékenységre fordított kiadások pedig (EP-kampány, konferenciák) több mint félmilliárdot tettek ki.

2010-04-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite