2019. augusztus 23., péntek - Bence
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSzélesítik az ország egyik legveszélyesebb főútját

Szélesítik az ország egyik legveszélyesebb főútját


21-es főútHét évet is csúszhat a 21-es számú fő közlekedési útvonal kiszélesítése. A Hatvan és Salgótarján közötti csaknem 70 kilométeres út jelenleg kétszer egy sávos. A pályát már évek óta szélesítik, helyenként már készen van az előzősáv, az út az eredeti tervek szerint 2013-ra épülne át teljesen. A munka azonban csúszik, és több önkormányzatot is jelentős kár érhet a folyton változó tervek miatt.


A 21-es főút lőrinci szakasza most még kétszer egy sávos. A tervek szerint azonban rövidesen megduplázódik a sávok száma, a balra kanyarodást pedig tiltani fogják. Az a napi negyven kamion pedig, amelyik veszélyes hulladékot szállít az itteni lerakóba, más útvonalra kényszerül.

A huszonegyes fő közlekedési útvonal az ország egyik legveszélyesebb főútja. Az M3-as autópályáról Szlovákia és Lengyelország felé ez az egyik legforgalmasabb folyosó. Most csupán bizonyos szakaszokon négysávos, teljes kiszélesítésének 2013-ra kellene elkészülnie. Az építkezés azonban jelentős késésben van.

- Nógrád megye aktív korú lakossága az országban az egy főre jutó GDP termelőképesség szempontjából az utolsó helyen kullog, Ha a 21-es fő közlekedési útvonal 2016 után épülhet meg, akkor Nógrád megye végletesen leszakad, és olyan versenyhátrányba kerül, amit soha az életben nem fog tudni behozni - momdta Sisák Imre, Pásztó polgármestere.

A főút Heves megyei szakaszán most is több helyen építik az előzősávokat, ám a mostani állás szerint 2020 előtt nem lesz kétszer két sávos a teljes útpálya Hatvan és Salgótarján között.

 

Nógrád24.hu

 

2011-03-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite