2019. augusztus 26., hétfő - Izsó
Keresés a tartalomban
Foci VBSzélhámosok! - Őrjöng a francia sajtó

Szélhámosok! - Őrjöng a francia sajtó


"Domenech csütörtök este zátonyra futott" - írja a Le Figaro. Szélhámosoknak, imposztoroknak nevezte a francia válogatott tagjait a Mexikó elleni 2-0-s vereség után a L'Equipe.


A többi francia lap is katasztrófának és szánalmasnak tartja a csapat dél-afrikai szereplését. A két meccs után mindössze egy ponttal és rúgott gól nélkül álló együttes a házigazda ellen lép pályára a záró csoportkörben, s továbbjutásához már a győzelem sem feltétlenül elég, Uruguay és Mexikó döntetlenje ugyanis biztos kiesést jelentene Evráéknak.


"A pályán mutatott értékelhetetlen teljesítmény rácáfolt Raymond Domenech szövetségi kapitányra és játékosaira, akik egybehangzóan állították rátermettségüket, erejüket és kitartásukat - fogalmazott a L'Equipe. - A kékek nem szolgáltak rá az elismerésre."


A Le Parisien szinte biztos az együttes búcsújában: "A kékeknek nem nagyon van keresnivalójuk Dél-Afrikában. Kedden nyernünk kell, s közben imádkozhatunk."


"Kék rémálom - írta a Libération, majd kitért a gyengén futballozó Franck Ribéryre. - Olyan, mint egy búgócsiga: pörög, forog saját maga körül egészen addig, amíg lyukat váj a pázsitba, aztán összerogy. Ennyi."


"Domenech csütörtök este zátonyra futott - foglalta össze véleményét a Le Figaróban megjelent cikk szerzője. - Az arrogancia és a tagadás közben a francia válogatott irányítója két éve szisztematikusan ássa a saját sírját."


A maxifoot.fr internetes szaklap nullásra értékelte a gallok teljesítményét: "Mit lehet mondani erre a mérkőzésre? Nem sokat, azon kívül, hogy csütörtökön este a szurkolók a nagy nullát láthatták. A kékek teljesen leírták magukat."

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-06-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite