2019. április 19., péntek - Emma
Keresés a tartalomban
ItthonSzélsőséges időjárás vár ránk! Mindenre fel kell készülni!

Szélsőséges időjárás vár ránk! Mindenre fel kell készülni!


havazásMa mindenféle csapadék hullhat az égből, hó, havas eső, fagyott eső, szombaton fogcsikorgató hideg lesz, vasárnap pedig enyhülés jön.


Keleten, délkeleten tavaszias időre, nyugaton viszont kemény télre kell készülni pénteken. Az előbbi területeken akár 8-10 fok is lehet, Sopron környékén pedig várhatóan mínusz 1-2 fok körül alakul a napi maximum-hőmérséklet - mondta Csonka Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa péntek reggel az MTI-nek.


A csapadék tekintetében mindenre fel kell készülni, ugyanis az ország különböző területeken előfordulhat hó, havas eső, illetve ónos és fagyott eső is. Csonka Tamás szerint az északnyugati területeken elsősorban hó várható, az ország déli és keleti felében pedig esőre kell készülni.

Jelenleg az ország nagy részén érvényben van az első fokú riasztás a várható gyenge ónos eső miatt, de a meteorológus szerint ezt a délelőtti órákban várhatóan feloldják.

Az észak-nyugati területeken marad a havazás. A veszélyjelzés szerint pénteken ezeken a területeken 4-15 centiméter, helyenként 15 centimétert is meghaladó csapadékot várnak. 5 centiméter körüli hótakaró az ország más részeiben is előfordulhat, de a déli, délkeleti részeken ez sem valószínű.
Az észak-dunántúli területeken a feltámadó szél hóátfúvásokat okozhat a déli óráktól - tette hozzá. Az esti, késő esti óráktól viszont várhatóan megszűnik a csapadék, és normalizálódik a helyzet, de az északnyugati területeken még ekkor is maradhat hóátfúvásos terület a szél miatt.

Szombaton száraz, hideg időre kell készülni. Számottevő csapadék nem várható, esetleg néhol fordulhat elő kisebb hózápor - mondta.
Csapadék vasárnap sem várható, viszont kemény hidegre kell készülni - mondta Csonka Tamás. A reggeli órákban mínusz 5-10, a vastagabb hóval borított területeken akár mínusz 15 fok is lehet, és napközben is csak fagypont közeli hőmérséklet valószínű.

A jövő hét elején jön egy átmeneti enyhülés, amit csapadék is kísér majd. A hét közepétől viszont ismét markáns lehűlés következik - tette hozzá Csonka Tamás.


Forrás: MTII/HÍR PORT24

 

2010-12-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite