2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
ItthonSzélvihar: Sorra dőlnek a fák!

Szélvihar: Sorra dőlnek a fák!

Fákat csavart ki, tetőket bontott meg, villanyvezetékeket rongált meg csütörtökön az erős, helyenként óránkénti 90 kilométeres szél Budapest több pontján - tájékoztatta a fővárosi tűzoltóság szóvivője az MTI-t.

szelegy

Kisdi Máté elmondta: reggel hat órától délelőtt fél 11-ig 40 helyre riasztották a fővárosi tűzoltókat az erős szél okozta balesetek miatt, személyi sérülésről eddig nem érkezett bejelentés.

A szóvivő tájékoztatása szerint a Március 15. téren lévő templom tetejét megbontotta a szél, cserepek hullottak az úttestre, ezért a rendőrség forgalomirányítása mellett dolgoznak az épületen a tűzoltók.

Csepelen egy ház tűzfalát döntötte be, az V. kerületben egy ötemeletes társasház tetejét rongálta meg a szél, a XIII. kerületben egy 10 méter magas fenyőfa dőlt egy ház bejáratához úgy, hogy az ott lakók reggel nem tudtak munkába, iskolába menni, a VII. kerületben pedig egy kidőlt fa autókra borult - sorolta a nagyobb károk helyszíneit Kisdi Máté.

A XVIII. kerület Gyöngyvirág utcában egy fa egy vendéglőre dőlt, beszakítva az épület tetőszerkezetét, de személyi sérülés nem történt, mert az üzletben a baleset idején senki nem tartózkodott - mondta a szóvivő.

A fővárosi tűzoltóság arra hívta fel a lakosság figyelmét, hogy zárják be az ablakokat, mert a szél betörheti az üveget és a lehulló darabok sérüléseket okozhatnak. Ha pedig azt látják, hogy háztetőkön cserepek, bádoglemezek lógnak, ne próbálják a tetőt megjavítani, mert az balesetveszélyes, inkább hívják a tűzoltókat - mondta Kisdi Máté.

Csütörtök délelőtt narancssárga riasztást adott ki a várható erős széllökések miatt a közép-magyarországi, a közép-dunántúli és az észak-magyarországi régióra az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ); az előrejelzés szerint a szél csak estefelé mérséklődik majd jelentősen.

 

Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-12-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite