2019. március 19., kedd - József
Keresés a tartalomban
ItthonSzélvihar - Százhúsz riasztás, két sérült

Szélvihar - Százhúsz riasztás, két sérült

A csütörtök reggel óta tartó szélviharral összefüggésben délig országszerte 120 alkalommal kellett kivonulniuk a tűzoltóknak, a mentősök két sérültet láttak el, egyikük autóban ült, másikuk gyalogosan közlekedett, amikor rádőlt egy fa.

szeltuzoltok

Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-nek csütörtök kora délután azt mondta, Heves megyében egy autóban ülő férfi sérült meg, amikor a 21-es úton haladó járművére rádőlt egy fa. Németh Cecília közlése szerint Újpesten egy járókelőre borult egy, a szélvihar következtében kidőlő fa, az asszonyt gyalogosok mentették ki a fa alól. Mindkét sérültet kórházba szállították.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tájékoztatása szerint csütörtök délig összesen 120 bejelentés érkezett az ország tűzoltóságaira a szélviharral kapcsolatban, főként Pest megyéből és a főváros területéről, de több riasztást kaptak a Heves és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei tűzoltóságok is.

Fakidőléshez és leszakadt faágakhoz 70 alkalommal riasztották a tűzoltókat, míg több helyen az épületek tetőszerkezetében keletkezett károkhoz kellett kivonulniuk - mondta Hajdú Márton, az OKF helyettes szóvivője.

Kisdi Máté, a fővárosi tűzoltóság szóvivője az MTI-nek azt mondta: délután fél négyig száz helyre riasztották a tűzoltókat, 15 órakor például egyszerre tíz helyszínen dolgoztak. A nagyobb károk helyszíneként példaként a XI. kerületi Kőérberki úton történt balesetet említette, ahol mintegy 300 négyzetméteren bontotta meg a szél a tetőszerkezetet, a lehulló cserepek négy autót is megrongáltak. A XIII. kerületi Üteg utcában egy ház tűzfala mintegy 15 méter hosszan megrepedt. A kora délutáni fakidőlések közül a szóvivő a XIX. kerületben történt esetet emelte ki, ott egy 8 méter magas fa dőlt rá három parkoló autóra.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggel narancssárga riasztást adott ki a várható erős széllökések miatt a közép-magyarországi, a közép-dunántúli és az észak-magyarországi régióra, jelezve: a legerősebb széllökések sebessége meghaladhatja az óránkénti 90 kilométert; a szél csak estefelé mérséklődik majd jelentősen.


Forrás : MTI / HÍR PORT 24

 

2011-12-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite