2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
ItthonSzemélyautó és vonat ütközött, egy ember meghalt

Személyautó és vonat ütközött Polgárdinál, egy ember meghalt


Halálos vasúti baleset történt Polgárdinál, ahol személyautó gyorsvonattal ütközött. A gépkocsi sofőrje a helyszínen életét vesztette - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a rendőrségi honlapon.

vasutiatjaro

A tájékoztatás szerint az autó Polgárdi felől Jenő irányába haladt, amikor a Polgárdi határában lévő vasúti átjáróban összeütközött a gyorsvonattal. A gépkocsivezető azonnal életét vesztette, a járműben ülő két utas mentését az elsőként helyszínre érkező kislángi körzeti megbízott, illetve helyi járőrök kezdték meg. A férfit és a nőt ők emelték ki az autóból. A mentők is a helyszínen vannak, megkezdték a két sérült ellátását.

Farkas-Bozsik Gábor katasztrófavédelmi szóvivő az MTI-nek elmondta, hogy a baleset a Vasút utcai átjáróban történt. Hozzátette: a vonatvezető tájékoztatása szerint a szerelvényen tartózkodó mintegy száz utas egyike sem sérült meg.

A Mávinform sajtóügyeletének közlése szerint a személyautó a fénysorompó tiltó jelzése ellenére hajtott a Budapestről Tapolcára közlekedő gyorsvonat elé. A sajtóügyelet megerősítette, hogy a vonaton nem sérült meg senki. A rendőrségi helyszínelés ideje alatt a vonatok nem közlekednek a Polgárdi-ipartelepek és Csajág közötti szakaszon. A MÁV-START Zrt. megrendelte a pótlóbuszokat.

A tapolcai vonalon közlekedő vonatok utasai jelentős, 50-60 perc késésre számíthatnak a helyszínelés befejezéséig, valamint a pálya felszabadításáig. A menetrend szerinti közlekedés a déli órákra állhat helyre.

 

Forrás: MTI/ HÍRPORT24

 

 

2013-12-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite