2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
ItthonSzemélyi védelem nélkül megy Sólyom László Révkomáromba

Személyi védelem nélkül megy Sólyom László Révkomáromba


Sólyom László1A nemrég leköszönt köztársasági elnök magánemberként vesz részt a tavaly augusztusban felavatott Szent István-szobor megkoszorúzásán, és ezt a külsőségekben is kifejezésre kívánja juttatni.


Sólyom László nem kéri az egyébként őt megillető személyi védelmet, mert vasárnap Révkomáromban magánemberként vesz részt a tavaly augusztusban felavatott Szent István-szobor megkoszorúzásán, és ezt a külsőségekben is kifejezésre kívánja juttatni - mondta a volt államfő személyi titkára csütörtökön az MTI-nek.


Landi Balázs hozzátette: a tervek szerint csak ő kíséri át a volt államfőt a hídon. Mint mondta, "talán Komárom szlovákiai oldaláról eléjük jönnek a szervezők".


Landi Balázs szerdán az MTI-nek megerősítette, hogy - mint azt az Új Szó című szlovákiai magyar napilapban kedden megjelent nyilatkozatában Hortai Éva, Révkomárom alpolgármestere, a vasárnapi ünnepség társszervezője, a Palatinus Társaság tagja mondta - Sólyom László, akárcsak tavaly, most is gyalog megy át a Dunán átívelő Erzsébet hídon, és ott várják majd őt a város elöljárói.


A volt köztársasági elnök személyi titkárának közleménye szerint Sólyom László beszédet mond az ünnepi műsor keretében Szent István király lovas szobránál, és este részt vesz a Teátrum Színház ünnepi előadásán.
Bugár Béla, a Híd elnöke és a szlovák parlament elnöke a Bumm hírportálnak kedden azt mondta, hogy jelen lesz az ünnepségen. Berényi József, a Magyar Koalíció Pártjának elnöke kedden azt nyilatkozta, hogy egyelőre nem kapott meghívót a koszorúzásra, de ha kap, akkor ott lesz a rendezvényen. A rendezvényre meghívták Daniel Krajcer szlovák kulturális minisztert is, de ő más programja miatt nem tud jelen lenni a rendezvényen.


Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt elnöke provokációnak minősítette Sólyom László látogatását, és ismét élesen kirohant a magyarok ellen. "Ez csak a kezdete annak, ami Szlovákiában történni fog. Az rossz lesz a szlovák nemzet és a szlovák állam számára is" - mondta a pártelnök a SITA hírügynökségnek. A szélsőségesen nacionalista politikus problémát lát abban, hogy a szlovák kormányban magyarok is vannak.


A szlovák kormányoldal Sólyom László látogatására nyilvánosan nem reagált.

 


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-08-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite