2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
Önkormányzati választások 2010Szemtelen a szocialisták kormánnyal szembeni vádja

Szemtelen a szocialisták kormánnyal szembeni vádja

kdnp logo2A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint "különösen szemtelen" az MSZP választmányi elnökének vádja azok után, hogy a szocialisták kormányzásuk legelején elvették az emberektől a támogatott forinthiteleket, s arra kényszerítették a lakáshitelt felvevőket, hogy devizában adósodjanak el.


Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője szombaton az MTI-nek eljuttatott közleményében megerősítette, hogy az elkövetkező hónapokban több törvényjavaslatot nyújt be a pártszövetség a hitelesek megsegítésére.
Az MSZP választmánya szombaton arra szólította fel a kormányt, hogy azonnal fejezze be "időhúzó, a forint stabilitásának károkat okozó" politizálását, és hozzon olyan intézkedéseket, amelyek valódi kiutat jelentenek a devizahitelük miatt nehéz helyzetbe került családoknak. Az MSZP azt kérte, a kormány indítson átfogó programot a devizahitelesek megsegítésére - mondta Simon Gábor választmányi elnök.
Harrach Péter közleményében kiemelte: a szocialisták kormányzásuk legelején az államilag támogatott forinthitelek helyett arra kényszerítették a lakáshitelt felvevőket, hogy devizában adósodjanak e. Ezzel lehetővé tették azt a "káros folyamatot", hogy devizahitelből vagy magas kamatú forinthitelből próbálják megoldani az emberek a lakásproblémájukat. "Ezen tények ismeretében különösen szemtelen Simon Gábor, a szocialisták választmányi elnökének szombati nyilatkozata, amelyben a jelenlegi kormányt vádolja a devizahitelesek cserbenhagyásával" - fogalmazott a kereszténydemokrata frakció vezetője.
Hozzátette: a Gyurcsány-kormány által szabadjára engedett devizahitel-kihelyezésből mára több százezer családot fenyegető helyzet alakult ki, amelyet a Fidesz-KDNP-kormánynak kezelnie kell. Emlékeztetett rá, hogy a kormánypárti frakciók ezért nyolcpontos javaslatcsomagot dolgoztak ki a devizában eladósodott lakáshitelesek megsegítésére.
A Fidesz-KDNP javaslatcsomagjából a következő hetekben-hónapokban törvényjavaslatok lesznek, amelyekben megtiltanák az ügyfélnek hátrányos egyoldalú szerződésmódosítást, az önkényes kamatemelést, előírnák a középárfolyam alkalmazását és az ingyenes előtörlesztés lehetőségét. Kérelem esetén öt évvel automatikusan meghosszabbítható lenne a futamidő, az adóstól az aktuális piaci értéknél többet nem követelhetnének a bankok, fizetésképtelenség esetén nem kérhetnének büntetőkamatokat és más extra díjakat - sorolta a hitelesek megsegítésére tervezett kormányzati intézkedéseket a kereszténydemokrata politikus.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-09-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite