2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
ItthonSzén-monoxid-mérgezésben meghalt egy nő és lánya

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

Szén-monoxid-mérgezésben meghalt egy nő és lánya a XIV. kerületben


Szén-monoxid-mérgezésben életét vesztette egy középkorú nő és kiskorú lánya Budapest XIV. kerületében szombatra virradó éjszaka. A kilenclakásos társasházat ki kellett üríteni - közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

szenmonoxid01

Képünk:illusztráció


Ismertetése szerint a Bazsarózsa utcai ház földszinti lakásához riasztották a mentőket, majd a tűzoltókat szén-monoxid-mérgezés miatt. Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese, Valics Dezső elmondta, a mentők többször újraélesztették az anyát és a lányát, de már nem tudták megmenteni az életüket. A nő hozzátartozóját kórházba szállították megfigyelésre.


Kisdi Máté közlése szerint a háromszintes épület első és második emeletének lakásaiban egészségre ártalmas koncentrációt mértek a tűzoltók, ezért intézkedtek az épület kiürítéséről. A katasztrófavédelem a BKV-tól melegedőbuszt kért a helyszínre, majd a nyolc lakót az önkormányzattal közösen egy közeli szállodában helyezték el.


Az épületet le kellett zárni, a lakók várhatóan szombaton még nem térhetnek vissza a házba, ugyanis a gázművek és a kéményseprők vizsgálatát meg kell várni. Kisdi Máté hangsúlyozta, hogy az ilyen jellegű balesetek a gázkészülékek rendszeres ellenőrzésével, valamint szén-monoxid-érzékelő beszerelésével megelőzhetők.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-01-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite