2019. április 20., szombat - Konrád, Tivadar
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSzent László-próba Nógrád megyében

Szent László-próba Nógrád megyében

 

Játékos akadályok várják a gyerekeket a hétvégi Szent László-próbán. A Teljes körű iskolai egészségfejlesztés című projektben megvalósuló Hétpróba programsorozat ötödik állomását rendezik meg április 18-án, szombaton.

Szent László-próba


Az uniós támogatásból finanszírozott Teljes körű Iskolai Egészségfejlesztés (TIE) projektet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) és az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) több mint 3,5 milliárd forintból valósítja meg. A projekt keretében a Hétpróba elnevezésű programsorozat országszerte 18 helyszínen zajlik. Nógrád megyében a következő iskolák részvételével: Karancssági István Általános Iskola,Id. Szabó István Általános Iskola, Aba Sámuel Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Ságújfalui Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Tari Kodály Zoltán Általános Iskola, Bárnai Általános Iskola, Berceli Széchenyi István Általános Iskola, Fráter Erzsébet Általános Iskola, Szügyi Madách Imre Általános Iskola, Etesi Általános Iskola, Rétsági Általános Iskola, Szurdokpüspöki Általános Iskola, Bujáki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola, Nőtincsi Általános Iskola, Börzsöny Általános Iskola, Szentgyörgyi István Általános Iskola.

Az országosan közel 3000 résztvevő tanuló a Szent László-próbán a természetes alapmozgásokra épülő, játékos akadálypályák feladatait teljesíthetik. Ezek közül a program során a résztvevők kipróbálhatják például a társhordást karikával, a pók- és rákjárást, a karika-kirakót, a kézilabdás szlalomot, vagy a kalapos váltót. A szombati program arra is lehetőséget ad, hogy a 288 általános iskolából érkező tanuló a csapatjátékok során együttműködési készségében fejlődjön.


A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ célja, hogy a projekt megvalósításával a résztvevő általános iskolák tanulói számára elérhetővé tegye az egészséges életmódhoz nélkülözhetetlen tudást és ismereteket, ezzel egyidejűleg a gyerekek figyelmét a mindennapos testmozgásra irányítva. A két szervezet a 2014/2015. tanév tavaszi félévében az egészséges életmódhoz kapcsolódó programokat - ahol többek között az ivóvízfogyasztás népszerűsítése, a helyes táplálkozás, vagy a test- és szájhigiénével kapcsolatos ismeretek átadása is történik -, illetve élményekben gazdag Hétpróba eseményeket valósít meg.


A Hétpróbákról, az egészségfejlesztési programokról és kutatásokról a projekt folyamatosan frissülő honlapján a http://egeszseg.hu/web/tie/fooldal oldalon további információk olvashatók.

 

NÓGRÁD24

 

2015-04-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite