2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSzép számmal érkeztek a véradók Nógrád megyében

Szép számmal érkeztek a véradók Nógrád megyében

A 2010. október 4-én történt vörösiszap-katasztrófának állított emléket országos szintű véradásával a katasztrófavédelem és a Magyar Vöröskereszt.

véradás

A vörösiszap-katasztrófára való megemlékezés, valamint a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából tartottak véradást az ország katasztrófavédelmi egységei a Magyar Vöröskereszttel együttműködve. A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Balassagyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség épületébe egész délelőttre kitelepült a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete, s várták mindazokat, akiknek a segítő szándék mellett a katasztrófák áldozataira való megemlékezés is fontos volt. Ugyancsak fontos célja volt a rendezvénynek, hogy a közelgő Halottak napja idejére feltöltsék a vérkészleteket, hisz ilyenkor sokkal többen kelnek útra országszerte, s növelik a közúti balesetek számát, mint az év bármely más napján. Az életmentő műtéteknél óriási szükség van arra, hogy elegendő vérkészlet álljon rendelkezésre. A Nógrád megyében megtartott véradás mottójává vált, hogy „adj vért, s ments meg három életet".

Berecz György tűzoltó ezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kiemelt fontosságot tulajdonít az ily módú segítésnek, ő és Dr. Nagy László rendőr ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője közösen vettek részt a mai véradáson, ezzel hozzájárulva hat emberélet megmentéséhez.

Balassagyarmaton és Salgótarjánban egyaránt magas létszámmal vettek részt véradók: a hivatásos tűzoltók mellett a közalkalmazotti és a közfoglalkoztatotti állomány is segített, részt vettek nyugállományú tűzoltók, illetve több kolléga közeli rokonai is hozzájárultak az emberi életek megmentéséhez.

Forrás:Katasztrófavédelem/HÍR PORT24

 

 

2013-10-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite