2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
ItthonSzeptember 7-én értékeli kormánya első száz napját Orbán Viktor

Szeptember 7-én értékeli kormánya első száz napját Orbán Viktor


Orbán Viktor 04.12Szeptember 7-én értékeli kormánya első száz napját Orbán Viktor. A miniszterelnök a Professzorok Batthyány Körének meghívását elfogadva mond majd beszédet a szervezet rendezvényén a kormányalakítás óta eltelt időszakról - jelentette be Szijjártó Péter.

 A miniszterelnök szóvivője a Parlamentben újságírók előtt elmondta: Orbán Viktor beszélni fog azokról az intézkedésekről és törekvésekről, amelyeknek az a célja, hogy Magyarország gazdasági önrendelkezését helyreállítsák. Szól majd az első gazdasági akcióterv 29 pontjának sikeréről, valamint azokról az intézkedésekről, amelyek egyszerre voltak alkalmasak a pénzügyi stabilitás megteremtésére és a gazdasági növekedés lehetőségének biztosítására, és "nyilvánvalóan szóba fognak kerülni a közeljövő feladatai is, amelyek az első száz nap eredményeiből, hatásaiból adódnak" - sorolta Szijjártó Péter.
A miniszterelnök szóvivője a Parlamentben újságírók előtt elmondta: Orbán Viktor beszélni fog azokról az intézkedésekről és törekvésekről, amelyeknek az a célja, hogy Magyarország gazdasági önrendelkezését helyreállítsák.
Szól majd az első gazdasági akcióterv 29 pontjának sikeréről, valamint azokról az intézkedésekről, amelyek egyszerre voltak alkalmasak a pénzügyi stabilitás megteremtésére és a gazdasági növekedés lehetőségének biztosítására, és "nyilvánvalóan szóba fognak kerülni a közeljövő feladatai is, amelyek az első száz nap eredményeiből, hatásaiból adódnak" - sorolta Szijjártó Péter.
Szó lesz arról is - folytatta -, hogy a pénzügyi stabilitás megteremtésén és a gazdasági növekedés lehetőségének biztosításán túl a szociális biztonság is nagyobb hangsúllyal kerül fókuszba.
"Természetesen a gazdasági növekedés lehetőségét biztosító Új Széchenyi Terv is" téma lesz - mondta a kormányfő szóvivője.
Arra a kérdésre, miért döntött úgy Orbán Viktor, hogy elfogadja a Professzorok Batthyány Körének felkérését, Szijjártó Péter úgy válaszolt: "a hátunk mögött lévő, a kormányalakítás óta eltelt több mint három hónapban a kormány annyit tett, mint korábban ennyi időszak alatt az összes kormány együtt, vagy talán még annál is többet". Az elmúlt száz nap szerinte olyan eseményekben bővelkedett, amelyekről a korábbi kabinetek első száz napjaival összefüggésben nem lehet beszélni.
Vagyis "az ország helyzete, a világgazdasági helyezet különlegessége, az elmúlt száz nap intenzitásának különlegessége", valamint az a "történelmi felhatalmazás", amelyet a kormány kapott, mind-mind azt indokolja, hogy ha eltelik száz nap a kormány munkájából, akkor azt érdemes értékelni, és érdemes abból következtetéseket levonni a jövőre vonatkozóan - magyarázta Szijjártó Péter.
Arra a kérdésre, hogy a "rohammunka" folytatódik-e az Országgyűlés őszi ülésszakával is, a szóvivő azt felelte, a parlament egy aktív időszakot zárt, és ha a kormányon múlik, ez a munka továbbra is aktív marad.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-08-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite