2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
NagyvilágSzerbiai választások – Szavazatvásárlás gyanúja Szabadkán

Szerbiai választások - Szavazatvásárlás gyanúja Szabadkán


Vizsgálja a rendőrség, hogy történtek-e szabálytalanságok a szerbiai elnökválasztás és a tartományi képviselőválasztás második fordulójában Szabadka Makkhetes városrészében vasárnap.

szerbia

(illusztráció)

A rendőrség gazdasági bűncselekményekkel foglalkozó nyomozói hétfőre virradó éjszaka helyszíneltek a városrész egyik szavazókörének szomszédságában álló kocsmájában - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Csúszó Endre, a helyi közösség elnöke elmondta, vasárnap este hét órakor kaptak bejelentést arról, hogy a Demokrata Párt (DS) aktivistái tartós élelmiszereket tartalmazó csomagokat osztanak a kocsma udvarán. Az adományt akkor kaphatták meg a választók, ha a DS jelöltjeire adták voksukat.

A helyszínre érkező rendőrök és a választási bizottság tagjai tizennégy csomagot találtak az épületben, a nap folyamán pedig mintegy száz választó kaphatott az adományból - tudatta a helyi közösség elnöke.

Bár az aktivisták azzal védekeztek, hogy humanitárius adományról van szó, ezt cáfolta annak az asszonynak a vallomása, akit egy csomaggal a kezében állítottak meg a rendőrök, ő elismerte, szavazatáért cserében jutott az élelmiszerhez - mondta Csúszó Endre.

Az elnök elmondta, néhány hete térfigyelő kamerát szereltek fel a közelben, így a nyomozás során kiderül, hány olyan választó volt, aki a szavazást követően a kocsmába sietett, és onnan csomaggal a kezében távozott.

Makkhetes városrész a vajdasági tartományi választások során a szabadkai 4-es körzethez tartozott, ahol Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Csengeri Attila, DS jelöltje jutott a második fordulóba. A nem hivatalos végeredmény szerint a választók többsége Pásztor Istvánt támogatta.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-05-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite