2019. március 21., csütörtök - Klaudia
Keresés a tartalomban
ItthonSzerdán megválaszthatják az LMP új frakcióvezetőjét

Szerdán megválaszthatják az LMP új frakcióvezetőjét


Az LMP középtávú stratégiájáról, ezen belül az esetleges szövetségkötésekről is dönt a párt hétvégi kongresszusa. Az esemény résztvevői akár már az új frakcióvezető személyéről is véleményt mondhatnak, de ehhez az szükséges, hogy a képviselőcsoport szerdai ülésén megválasszák Schiffer András utódját - mondta el az MTI-nek hétfőn Szél Bernadett szóvivő.

LMP01


Több, a párt számára fontos kérdésről is dönteni fog az LMP, a párt kétnapos, hétvégi kongresszusán. Ezek között szerepel a középtávú stratégia meghatározása, a képviselői mandátumáról lemondott Kaufer Virág utódjának megválasztása, az LMP 2012-es költségvetésnek elfogadása, valamint a párt új szervezetfejlesztési elképzelései. A szóvivő utóbbit azért is nevezte kiemeltnek, mert az felvetések között szerepel a társelnöki rendszer esetleges bevezetése is.


A stratégiaalkotási folyamatot elemezve kijelentette, hogy a párton belül mindenki egyetért az "Orbán-kormány leváltásának szükségességében". Hozzátette, jelenleg abban vannak vitáik, hogy már most döntsenek-e arról, hogy az LMP kikkel köthet szövetséget vagy erre csak később kerüljön sor.


Az LMP alapszabálya nem ismeri a pártszavazás fogalmát, de a bázisdemokratikus elveknek megfelel az elképzelés, a kérdésről a kongresszus fog dönteni - felelte az MTI felvetésére. A múlt héten három megyei választmány javasolt egy olyan, a kongresszust megelőző pártszavazást, amelyik kizárná az MSZP-vel, a Demokratikus Koalícióval "vagy az ezekből esetlegesen kialakuló további szervezetekkel" kötendő szerződést.


A kongresszus egyúttal véleményt nyilváníthat a képviselőcsoport vezetéséről január közepén lemondott Schiffer András utódjáról is. Szél Bernadett hangsúlyozta, hogy a frakcióvezetőt továbbra is a képviselőcsoport választja meg, amire elviekben szerdán sor is kerülhet. A szóvivő elmondta, hogy aznap frakcióülést és országos választmányi ülést is tartanak.


Szavai szerint, ha a konkrét személyről egyelőre nem is döntenek, de "ezeken az üléseken kikristályosodik az eljárásrend, hogy milyen eljárás során választják majd meg a frakcióvezetőt". Ez az eljárásrend magában foglalja majd azt is, hogy a párt tagsága milyen módon nyilvánít véleményt a képviselőcsoport vezetőjéről. Szél Bernadett kiemelte, hogy miután szervezetük bázisdemokratikus alapokon működik, ezért valamilyen módon a kongresszus véleményét is kikérik az új frakcióvezetőről, mert az a céljuk, hogy a politikus a teljes párt támogatását bírja.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-01-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite