2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
ItthonSzerenáddal köszöntik a 90 éves Göncz Árpádot

Szerenáddal köszöntik a 90 éves Göncz Árpádot


A köszöntést Bródy János zenész, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, Konrád György író, az SZDSZ alapító tagja és Kuncze Gábor, a szabad demokraták korábbi elnöke kezdeményezte.


REKLÁM! Kérjük Önöket, hogy az alábbi linken szavazzanak az Akusztik Projektre! A tét nagyon nagy, hiszen a legtöbb szavazatott kapott együttes február 19-én a Papp László Budapest Sportarénába több ezres közönség előtt felléphet az Összefogás koncerten. Legyen ott Nógrád Megye ezen a koncerten nem kell mást tennünk csak szavazni rájuk! Hajrá Akusztik Projekt!


Az alábbi linkre kattintva tudnak szavazni az Akusztik Projekt együttesre!

http://www.facebook.com/osszefogaskoncert?sk=app_221951271229095

Göncz Árpád


Szerenáddal köszöntik a kilencvenedik születésnapját ma ünneplő Göncz Árpád volt köztársasági elnököt budapesti otthonánál. A köszöntést Bródy János zenész, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke, Konrád György író, az SZDSZ alapító tagja és Kuncze Gábor, a szabad demokraták korábbi elnöke kezdeményezte.

Tájékoztatásuk szerint a budapesti Vérhalom téren beszédek nem hangzanak el, mindössze eléneklik a Ha én rózsa volnék című Bródy-dalt.

A szervezők - akik számítanak a volt köztársasági elnök tisztelőinek részvételére a szerenádon - korábban azt írták az MTI-nek küldött közleményükben, hogy Göncz Árpád plebejus-polgár államfőként kifejezte a nemzet egységét, nem tett különbséget magyar és magyar között, ha betartották az alkotmányos demokrácia szabályait, függetlenül attól, hogyan éltek és miben hittek. Hozzátették, Göncz Árpád demokrata maradt a Kádár-rendszer alatt, és megőrizte eszméit az 1990 utáni politikai küzdelmekben is. "Kikezdhetetlen életútja, szerénysége, embersége és bölcsessége iránymutató lehet mindannyiunk számára" - olvasható közleményükben.

Göncz Árpád író, műfordító az első szabad választások után az Országgyűlés házelnöke lett, így ő látta el az ideiglenes köztársasági elnöki teendőket is. A Magyar Demokrata Fórum és a Szabad Demokraták Szövetsége (amelynek alapító tagja volt) megegyezése nyomán 1990. augusztus 3-án a parlament öt évre őt választotta a Magyar Köztársaság elnökévé, majd mandátumának letelte után, 1995. június 19-én újraválasztották e tisztségben.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-02-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite