2019. április 19., péntek - Emma
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedSzerényen erősödött a forint csütörtökön

Szerényen erősödött a forint csütörtökön

Csütörtök délelőtt a svájci frank kivételével erősödött a forint a főbb devizákkal szemben.

penzegy

Csütörtök délelőtt tíz órakor az euró jegyzése 302,64 forinton állt a bankközi deviza kereskedelemben a szerda délutáni 303,88 forint után. Csütörtökre virradóra az árfolyam 304,50 forint környékén mozgott a nemzetközi deviza kereskedelemben.
A svájci frank 246,91 forintos jegyzésen áll csütörtök délelőtt, szemben a szerda délutáni 246,52 forinttal.

A svájci jegybank decemberi monetáris politikai értékelésének közzététele után a forint 245 forintos svájci frank jegyzésről 247-re gyengült, követve az 1,2350 svájci frankról 1,2280 frankra eső euró árfolyamot. A svájci jegybank megerősítette elkötelezettségét az 1,20-as euró/svájci frank árfolyam tűréshatár védelme mellett, valamint szükséges esetben további lépéseket helyezett kilátásba a frank erősödésének megakadályozására. A piacok a tűréshatár megemelését várták.

A dollárt csütörtök délelőtt 233,05 forinton jegyzik az előző délutáni 234,01 forint után, a japán jen pedig 2,9872 forintos jegyzésre húzódott vissza a szerda délutáni 3,0005 forintról.

Az euró az éjszaka folyamán az előző nap elért 11 havi árfolyam-mélypont környékén stagnált. Délelőtt tíz órakor az eurót 1,2985 dolláron jegyezték az éjszaka jellemző 1,3 dollár alatti árfolyamszint után.

Az euró árfolyamát változatlanul a hitelminősítők euróövezeti országok besorolása rontására kiadott figyelmeztetése, valamint a két éve tartó pénzügyi válság következtében kialakult recessziós kilátás tartja nyomás alatt. Az euró árfolyamának alakulását csütörtökön euróövezeti makrogazdasági mutatók közzététele mellett a svájci jegybank ülése, valamint a spanyol kötvénykibocsátás eredménye befolyásolhatja. A svájci jegybank az euró árfolyamára megszabott tűréshatár védelmére végrehajtott beavatkozásainak eredményességét értékeli.

Csütörtökön a nap folyamán forintárfolyam befolyásoló tényező lehet a magyar IMF delegáció vezetőjének parlamenti bizottság előtti beszámolója a készenléti hitelkeretről folytatott előzetes egyeztetésekről, valamint az Államadósság Kezelő Központ kötvényaukciójának eredménye.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT 24

 

2011-12-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite