2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSzervezeti változások a Polgármesteri Hivatalban

Szervezeti változások a Polgármesteri Hivatalban

2015. február 1-jétől módosul a Polgármesteri Hivatal szervezeti felépítése.

salgotarjanegy

A jelenlegi struktúrán négy főbb változtatás következik be:

- Az eddigi Igazgatási és Építéshatósági Iroda megszűnik és Hatósági Iroda jön létre, mely az anyakönyvi és az általános igazgatási feladatok ellátásán túl végzi a birtokvédelemmel, a hagyatéki ügyintézéssel, a személyi adat és lakcímnyilvántartással, a kereskedelmi igazgatással, telephely engedélyezéssel, környezetvédelmi igazgatással összefüggő feladatokat, ellátja az építéshatósági tevékenységet, illetve március 1-jétőlaz önkormányzat hatáskörében maradó szociális és gyámügyi feladatokat.
Március 1-jétől a szociális ellátórendszer változása következtében módosul a kötelezően biztosítandó ellátások köre, ezzel együtt az önkormányzatok egyedileg szabályozhatják az általuk nyújtott ellátásokat.
Ettől kezdve a járási hivatal látja el az időskorúak járadékával, az aktív korúak ellátásával, az ápolási díjjal, a közgyógyellátással és az egészségügyi ellátásra való jogosultság megállapításával kapcsolatos feladatokat. Az önkormányzat ún. települési támogatást állapíthat meg. A támogatás kidolgozása jelenleg folyamatban van, megállapításáról a közgyűlés a februári ülésén fog dönteni.

- A Népjóléti Iroda feladatköréből a Hatósági Irodához kerülnek az említett gyámügyi és szociális feladatokhoz kapcsolódó önkormányzati és államigazgatási hatósági jogkörök. Megmaradó feladatai körében a Népjóléti Iroda közreműködik a szociális, gyermekjóléti és egészségügyi ágazattal kapcsolatos stratégiai tervezésben, ellátja a közneveléssel, közművelődéssel, a társadalmi kapcsolatokkal, a közfoglalkoztatás szervezésével kapcsolatos feladatköröket, valamint a Salgótarján és Térsége Önkormányzatainak Társulásának munkaszervezeti feladatai.

- A jelenlegi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda kettéválik, a Városfejlesztési Iroda végzi majd az önkormányzati pályázati tevékenységet, illetve a beruházásokkal, fejlesztésekkel kapcsolatos feladatokat. Az iroda biztosítja két társulás munkaszervezetét is a hulladékgazdálkodás és a hulladékrekultiváció területén. A Városüzemeltetési Iroda a korábbi fenntartási, üzemeltetési feladatain túl ellátja a közterületek rendjével, a közbiztonsággal, rendészeti tevékenységgel kapcsolatos feladatokat, illetve a földművelésüggyel, állategészségüggyel, növényvédelemmel kapcsolatos teendőket.

- A főépítészi munkakör közvetlen jegyzői irányítás alá kerül.

Az átalakítás érinti az irodák hivatalon belüli elhelyezkedését:
-a közterület-felügyelet a II. emeleti 209. irodába költözik,
-a szociális és gyámügyi ügyintézők változatlanul a III. emeleten találhatók, márciustól eltérő
irodai beosztásban.

Forrás: Salgotarjan.hu/ Nógrád24

 

 

2015-01-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite