2019. augusztus 23., péntek - Bence
Keresés a tartalomban
NagyvilágSzexuális zaklatással gyanúsítják az IMF-vezért

Szexuális zaklatással gyanúsítják az IMF-vezért


Dominique Strauss-KahnA New York-i rendőrség szóvivője közölte: Dominique Strauss-Kahn ügyvédet kért, és nem válaszolt a hatóság kérdéseire. Paul Browne elmondta: az IMF vezérigazgatóját szexuális zaklatással, nemi erőszak kísérletével és személyi szabadság korlátozásával gyanúsítják.


Dominique Strauss-Kahnt nem sokkal a szóvivő bejelentése előtt vették őrizetbe a John F. Kennedy repülőtéren, amikor már egy Párizsba induló gépen ült. A The New York Times értesülése szerint az IMF-vezető szombaton követte el az állítólagos nemi bűncselekményeket egy szobaasszony ellen egy New York-i szállodában.


Paul Browne szóvivő közölte azt is, hogy a 32 éves szobaaszony a támadás után kimenekült a szállodai szobából. Hangsúlyozta: a rendőrség feltételezése szerint Strauss-Kahn menekülni készült, mert sietősen távozott a Sofitel szállóból, és még mobilját sem vitte magával.


A 62 éves Dominique Strauss-Kahn - aki 2012-ben a szocialisták elnökjelöltje lehet - 2007 novembere óta tölti be a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatói posztját, és helyzetét három évvel ezelőtt már megingatta egy szexbotrány.


Az IMF-főnök ellen hatalmi visszaélés gyanújával 2008-ban vizsgálat indult egy magyar beosztottjával folytatott szerelmi viszonya miatt. A vezérigazgató tekintélyét alaposan megtépázó ügyről akkor az IMF közleményt adott ki, amely szerint az igazgatótanács helytelenítette, súlyos tévedésnek nevezte Strauss-Kahn rövid házasságtörő viszonyát. Az IMF-vezér akkor nyilvánosan bocsánatot kért az ügy miatt. A valutaalap vezető testülete három évvel ezelőtt tisztázta az IMF-vezetőt, a mostani ügyet azonban nem kommentálta.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-05-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite