2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
ItthonSzigetvári: döbbenetes, hogy több mint négyezer közmunkást foglalkoztat a Klik

Szigetvári: döbbenetes, hogy több mint négyezer közmunkást foglalkoztat a Klik


Az Együtt - a Korszakváltók Pártja elnöke szerint döbbenetes, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) országszerte több mint négyezer közmunkást foglalkoztat, kiszorítva ezzel a pedagógusokat és az oktatási kisegítőket.

szigetvari_viktor1


Szigetvári Viktor csütörtökön, a párt országos, korrupcióellenes fórumsorozatának zalaegerszegi állomását megelőző sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy "a magyar kormány, a Fidesz olyan közoktatási rendszert működtet, amelyben ma 4421 közmunkás dolgozik". Döbbenetesnek nevezte, hogy a Klik "közmunkásokra cseréli a közalkalmazott pedagógusokat és oktatási kisegítőket", holott a közmunkaprogram nem erre lett kitalálva.


Felidézte, hogy az Együtt a múlt héten hozta nyilvánosságra Dolgozni, boldogulni! című javaslatát, amely a közmunkaprogram átalakítására és új munkahelyek létrehozására tesz ajánlásokat. Zalaegerszeg is olyan része az országnak, ahonnan elmennek az emberek, sokan Ausztriában vagy még távolabb dolgoznak, miközben a szegényebb rétegeknek csak a közmunkaprogram jut - mondta.


A párt álláspontja szerint "a Fidesz közmunkaprogramja mindenkit bezár a szegénységbe", a vállalkozók számára sem az adórendszer, sem a járulékrendszer nem teremti meg új munkahelyek létrehozásának lehetőségét.


Szigetvári Viktor kitért arra is, hogy pártja országos korrupcióellenes hálózatot szervez Juhász Péter alelnök kezdeményezésére, és Zalában is van olyan jelenség, amely ellen fel kell lépni. Az Együtt "a Demokratikus Koalícióval - sajnos szemben a Magyar Szocialista Párttal, amely megszavazta a kikötő eladását - küzd a keszthelyi kikötő ellopása ellen" - fogalmazott.


Molnár Tibor az Együtt regionális politikai igazgatója, a keszthelyi választókerület elnöke arról beszélt, hogy cselekvő ellenzékként próbálnak rávilágítani a fennálló hatalom hibáira, amelyek hátráltatják a térség fejlesztését. Fontos, hogy "a fortélyos félelem igazgat" rendszerét leküzdjük, de ehhez ki kell állni a jogainkért, hogy "Zalaegerszeg és Zala megye is a fejlődés egy magasabb szintjére lépjen" - jelentette ki.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2015-05-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite