2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
ItthonSzigetvári Viktor: Vida Ildikó mondjon le, és induljon valódi vizsgálat!

Beutazási tilalom - Szigetvári Viktor: Vida Ildikó mondjon le, és induljon valódi vizsgálat!


Vida Ildikó "a magyar nemzeti érdekkel ellentétes korrupciós botrány miatt" távozzon az adóhatóság éléről, az amerikai kitiltási ügyben pedig induljon valódi vizsgálat - szólított fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal épülete előtt tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke.

szigetvari_viktor1


A NAV elnöke "ne hímezzen-hámozzon, ne mossa el a felelősségét önmaga ellen, önmaga által lefolytatott vizsgálatokkal, hanem vállalja el a felelősséget 25 év legnagyobb botrányában" - mondta az ellenzéki politikus. Hozzátette, a kitiltási ügy még nem ért véget, már csak azért sem, mert további öt ember, akit magyar állampolgárként korrupciós ügyben, "a Fideszhez és a kormányhoz kötődve" kitiltással sújtott az Egyesült Államok.


A magyar államnak a nemzetközi joggal összhangban még mindig van eszköze arra, hogy a kitiltási botrányban megtudjuk, hogy milyen ügyben, kik érintettek; ehhez nyomozást kell folytatni, és nemzetközi jogsegélyben meg kell kérni ezt az információt - fogalmazott.


Szigetvári Viktor a sajtótájékoztatón felszólította Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy tegyen feljelentést, álvizsgálat helyett érdemben foglalkozzon az üggyel és kérjen nemzetközi jogsegélyt, a kormányt pedig arra, hogy hozza nyilvánosságra: a most folyó átvilágítási eljárásokban bármely magyar állami vezető nyilatkozott-e úgy, hogy kitiltották valamely államból.


Az amerikai érdekeltségű cégek adóhatósági kapcsolatai átlagosnak mondhatók a többi céghez képest, és az adóhivatal vizsgálata szerint adóteljesítményüknek, működési kockázatuknak megfelelő, más adózókkal ekvivalens adóhatósági bánásmódban részesülnek - írta összefoglaló jelentésében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).


A jelentés az amerikai érdekeltségű cégeknél elévülési időn belül lefolytatott adó- és vámhatósági eljárások 2014. november 6-án elrendelt felülvizsgálatáról készült és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tette közzé a kormany.hu oldalon.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2015-03-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite