2019. május 24., péntek - Eszter
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSzigligeti-premier a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színházban

Szigligeti-premier a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színházban


Szigligeti Ede komédiáját, a Liliomfit viszi színre a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház kedden, a zenés és táncos betétekkel színesített előadással a vándorszínészi élet hangulatát kívánják megjeleníteni - közölte az MTI-vel a premier előtt Susán Ferenc, a színház főrendezője, a darab rendezője.

Liliomfi1

MTI Fotó: Komka Péter


A főrendező kiemelte: a Liliomfi az évad első bemutatója lesz, a műsorban a Nógrád Táncegyüttes is közreműködik. A komédiát Szigligeti Ede három nap alatt írta meg, a darabból éppen hatvan éve nagysikerű film is készült többek közt Darvas Iván, Pécsi Sándor, Krencsey Marianne, Dajka Margit, Ruttkai Éva főszereplésével - idézte fel Susán Ferenc.


A Liliomfi zenés változatát Salgótarjánban 25 éve mutatta be több helyi társulat szintén Susán Ferenc rendezésében. A mostani előadás zenei anyaga az akkori dalbetétekre épül; a szerzőjük Ferkó Attila, aki Sebestyén Norberttel modernizálta, új, dzsesszes, sok-sok népzenei elemmel tarkított hangzásvilágot adott a daloknak. A Liliomfi Salgótarjánban november 18-án, november 19-én és november 20-án látható, majd előadják a szlovákiai Füleken, a II. Őszi Színházi Fesztiválon is.

Liliomfi2

MTI Fotó: Komka Péter


A főbb szerepekben Pásztor Tibor, Csernák János, Falati Hedvig, Házi Anita, Gyuriska János, Máté Krisztián, Albert Péter látható.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-11-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite