2019. április 19., péntek - Emma
Keresés a tartalomban
ItthonSzigoríthatnak - ma szavaznak a füstmentes kocsmákról

Szigoríthatnak - ma szavaznak a füstmentes kocsmákról


cigiA képviselők dönthetnek a kormány- és köztisztviselők jogállásáról szóló törvény módosításának sürgős napirendre vételéről. A változtatás azért vált szükségessé, mert az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek minősítette az indoklás nélküli elbocsátást.


Az Országgyűlés ma kezdődő kétnapos ülésén határozathat a nemdohányzók védelméről szóló törvényjavaslatról, amennyiben a parlament a kormánypárti képviselők által benyújtott formában fogadja el az előterjesztést, akkor a jövőben valamennyi zárt közforgalmú térben és munkahelyen tilossá válik a dohányzás.


A képviselők ma a napirend előtti felszólalások előtt az előző héten elhunyt Nádori László egykori SZDSZ-es honatyára emlékeznek, a megszokott interpellációs blokk után pedig dönthetnek a kormány- és köztisztviselők jogállásáról szóló törvény módosításának sürgős napirendre vételéről. A változtatás azért vált szükségessé, mert az Alkotmánybíróság mindkét esetben alkotmányellenesnek minősítette az indoklás nélküli elbocsátást, amit a kormánytöbbség tavaly tett lehetővé. A kabinet által benyújtott tervezet szerint a kormány- és köztisztviselőket a jövőben méltatlanság, bizalomvesztés, illetve nem megfelelő munkavégzés esetén fel kell, létszámcsökkentés miatt pedig fel lehet menteni. Az előterjesztés alapján a munkáltató a felmentést köteles indokolni, és bizonyítani, hogy a felmentés indoka valós és jogszerű.


A határozathozatalok során több nemzetközi megállapodás és jegyzőkönyv kihirdetése mellett sor kerülhet még a Magyar Köztársaság és az Amerikai Egyesült Államok között létrejött, légimarsallok alkalmazásáról szóló megállapodás Országgyűlés általi elfogadására is. A parlament ezt követően az általános vitával megkezdi a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő egyes törvények módosítását is. A Ház szintén ma szavaz arról, hogy az LMP-s Vágó Gábor kezdeményezésére szerdán politikai vitát tartsanak-e a nehéz helyzetbe került lakáshitelesek problémáinak rövid, illetve hosszú távú megoldásáról. Az ellenzéki indítvány elfogadása esetén az Országgyűlés második ülésnapján több mint öt órában tárgyalhatja ezt a kérdést.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-04-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite