2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
NagyvilágSzigorították a szervezett bűnözés elleni törvényt

Japán - Szigorították a szervezett bűnözés elleni törvényt


Szigorították Japánban a szervezett bűnözés elleni törvényt, hogy megakadályozzák az alvilági zsarolásokat és támadásokat, amelyek az utóbbi időben elharapództak - írta szerdán a Jomiuri Simbun japán napilap.

buncselekmeny

A törvénymódosítás lehetővé teszi a rendőrségnek, hogy visszaeső elkövetőnek minősítsen egyes bűnszervezeteket, és ezeknek a tagjait azonnal őrizetbe vegye, ha bűncselekmény, elsősorban zsarolás elkövetésének gyanújába keverednek.

A korábbi törvény értelmében csak akkor tartóztathatták le a bűnözőket, ha nem engedelmeskedtek a hatóságok felszólításának, hogy vessenek véget törvénytelen tevékenységüknek.

Erre a lépésre elsősorban a Fukuoka prefektúrában elharapódzó alvilági tevékenység miatt volt szükség. A közelmúltban ugyanis ott a bűnszervezetek többször megtámadtak olyan vállalkozásokat és üzleteket, amelyek megpróbáltak ellenállni a zsarolásnak, nem voltak hajlandók védelmi pénzt fizetni, különböző kedvezményeket adni nekik.

A szervezett bűnözés elleni harc keretén belül az országos rendőr-főkapitányság 8 ezer rendőrt vezényelt a prefektúra legnagyobb városába, Kitakjúsúba. Emellett biztonsági kamerák telepítésével próbálják megfékezni az elharapódzó alvilági erőszakot.

Megfigyelők szerint viszont ezeknek az intézkedéseknek a sikere nagyrészt a lakosság és a vállalkozók bátorságán múlik majd, mert közülük sokan az esetleges megtorlástól tartva félnek feljelenteni az őket zaklató bűnözőket - írta a Jomiuri.

 

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-10-31

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite