2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
ItthonSzijjártó: a kormányfő folyamatosan tárgyal, nem megy szabadságra

Szijjártó: a kormányfő folyamatosan tárgyal, nem megy szabadságra


Az ország újjászervezésének zökkenőmentessége érdekében folyamatos munkára van szükség, így Orbán Viktor is folyamatosan dolgozik, kormánytagokkal, szakértőkkel, tanácsadókkal konzultál - mondta a kormányfő szóvivője pénteken az MTI-nek, hozzátéve, a miniszterelnök ezért nem mehet szabadságra.

szijjarto_peter


Szijjártó Péter kifejtette: az ősz folyamán rendkívül intenzív törvényalkotási munka várható, hiszen Magyarország újjászervezése szempontjából fontos, az oktatás, az egészségügy, a szociális terület átszervezéséből fakadó, jelentős törvényjavaslatok kerülnek a parlament elé. Az ország gazdasági megújításához fontos előterjesztések, mint például a munkaerőpiac átszervezéséről szóló új munka törvénykönyve ősszel szintén az Országgyűlés előtt lesznek - tette hozzá. Ugyancsak ősszel a 2012. január 1-jétől hatályos új alaptörvény miatt több átmeneti rendelkezést, valamint új, sok esetben kétharmados jogszabályt kell megalkotni, illetve módosítani a jelenlegieket. Ez azt jelenti, hogy több mint húsz kétharmados és ennél jóval több feles törvény megváltoztatására vagy új jogszabály meghozatalára lesz szükség - jegyezte meg.


A szóvivő szerint emellett fel kell gyorsítani a közigazgatási és kormányzati munkát annak megfelelően, hogy a nemzetközi gazdasági helyzet alakulása milyen új kihívások elé állítja az országot. Azért, hogy mindez zökkenőmentes legyen, a miniszterelnök nyáron is folyamatosan dolgozik, találkozókat, egyeztetéseket, előkészítő megbeszéléseket tart - mondta Szijjártó Péter, hozzáfűzve, hogy emiatt Orbán Viktor mindössze négy napot lehetett szabadságon még korábban, a nyár folyamán.


A napokban az ellenzék több képviselője is kifogásolta, hogy a nehéz gazdasági helyzetben szabadságon vannak kormánytagok.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-08-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite