2019. március 19., kedd - József
Keresés a tartalomban
ItthonSzijjártó: a kritizálók talán végig sem olvasták az új médiatörvényt?

Szijjártó: a kritizálók talán végig sem olvasták az új médiatörvényt?


Szijártó PéterA médiatörvényről megfogalmazott legutóbbi külföldi vélemények sem tartalmaznak konkrétumot, és semmilyen körülmény nem merült fel, amely megváltoztatását indokolná - közölte Szijjártó Péter.

A miniszterelnök szóvivője hangsúlyozta: a bírálatok csak félelmeiket és fenyegetőzéseket tartalmaznak, a kritikusok szavaiból pedig nem derül ki, pontosan mi a problémájuk a jogszabállyal. Szijjártó Péter szerint felmerül, hogy egyáltalán végigolvasták-e azt, amit kritizálnak. "A magyar médiatörvény európai jogszabály, minden eleme megtalálható más uniós tagállamok - például Németország - médiatörvényeiben is - húzza alá a szóvivő.


A német külügyminisztérium államminisztere a Frankfurter Rundschau csütörtöki számában azt nyilatkozta, hogy a német kormány a nemzetközileg bírált médiatörvény átdolgozását várja a magyar kormánytól. A szabaddemokrata párti (FDP) Werner Hoyer, a dpa hírügynökség jelentése szerint a német napilapnak nyilatkozva kijelentette: "jó lenne, ha az ez a téma gyorsan eltűnne a világból".

A Die Welt című napilap szerdán az EU-elnökségre készülő Magyarország miniszterelnökének politikáját elemezte Pusztai Putyin Európának című cikkében. A konzervatív német újság írása szerint a magyar kormány olyan törvényt fogadott el, amely a magyar médiát a jövőben a legszigorúbb állami ellenőrzés alá helyezi.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-12-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite