2019. május 19., - Ivó, Milán
Keresés a tartalomban
ItthonSzijjártó: egyenruhás bűnözők jelentek meg az országban

Szijjártó: egyenruhás bűnözők jelentek meg az országban


szijjarto_peterA Fidesz kormány azt ígérte, hogy rendet tesznek az országban. Ezzel jól haladnak - jelentette ki Szijjártó Péter a köztévé reggeli műsorában. A rendőrség dolga fenntartani a rendet. Jól láthatóan két oldal van; a rendbontók, a bűnözők, az egyenruhás bűnözők - ez egy új bűnözési forma, ami megjelent. A másik oldalon pedig ott az állam, aki nem hagyja ezt.

Ezért utasította a miniszterelnök arra a kormányt, hogy nyújts a be szerdán a BTK szigorítást, ami szerint 2-3 év börtönnel bünteti azokat, akik bizonyos közösségekben félelmet keltenek, elrettentenek, hordanak egyenruhát, rendfenntartóként járőröznek, miközben ehhez semmi joguk nincs - mondta el szóvivő.


A Btk. szigorítás egyértelműen fogalmaz a masírozást illetően; ha valaki úgy szervez közbiztonság vagy közrend fenntartására irányuló akciót, hogy semmifajta felhatalmazása nincs, akkor ez szabálysértés és törvénysértés. A rendőrség el fog járni, az pedig már egy másik kérdés, hogy a bíróság hogy dönt.

Az MSZP-kormány elfutott a bűnözők elől és mentegette őket - jelentette ki Szijjártó Péter. Az előző nyolc évben az állam nem volt a helyén, ugyanis nem létezhet, hogy bármilyen felmentő körülményt lehessen találni egyik esetben, mikor másik esetben pedig nem.

A rendőrség végzi a munkáját, a kedd éjszaka történtek kapcsán nyomozás folyik, és mindenki számára a megfelelő büntetést ki fogják szabni, függetlenül attól, melyik oldalon vett részt a verekedésben. Egyértelmű kormányzati hozzáállás van az ügyben, viszont sokak a provokációban és az ország lejáratásában érdekeltek - tette hozzá Szijjártó.


Forrás: MTI- Hírcentrum/HÍR PORT24

 

2011-04-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite