2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonSzijjártó: fizikai képtelenség, hogy a válságadót áthárítsák az emberekre

Szijjártó: fizikai képtelenség, hogy a válságadót áthárítsák az emberekre


Szíjártó Péter01Az energiaszektorban ármoratórium, a távközlésben gyilkos verseny van, míg a kereskedelmi áruházláncok esetében a fogyasztóvédelmi hatóság fog figyelni.


Fizikai képtelenség az, hogy a három szektor képviselői áthárítsák a válságadót az emberekre - mondta Szijjártó Péter. Az energiaszektorban ármoratórium van, ráadásul a Mol és az E.ON is világossá tette, hogy megértik ennek a válságadónak a szükségességét. A távközlésben pedig olyan gyilkos árverseny van, hogy ott az elmúlt időszakban árcsökkentések voltak a jellemzőek - tette hozzá. A kereskedelmi áruházláncok esetében, egyrészt van az államnak egy hatósága a Fogyasztóvédelmi Hatóság, amely az eddiginél még árgusabb szemekkel fog figyelni, a másik pedig ezeknek a kereskedelmi áruházaknak az érdekképviselete - közölte Szijjártó.


Az adóváltozásokról szólva Szijjártó Péter elmondta, azzal, hogy a kormány az elmúlt húsz év legalacsonyabb személyi jövedelemadó kulcsát vezeti be és ezáltal egyszerűsíti az adórendszert, egy jelentős segítséget fog adni a magyar gazdaságnak, hogy növekedési pályára álljon. Szlovákiában például, amikor bevezették az alacsony egykulcsos adót, fél év után növekedtek az adóbevételek. Egyrészt a személyi jövedelemadó csökkentés, és egyszerűsítés, a Széchenyi-terv és a többi gazdasági intézkedés, másrészt pedig a 3,8 százalékos költségvetési hiány tartása segíti a gazdaságot, hogy növekedési pályára álljon - tette hozzá.


A választójogi törvényt nem módosítottuk, jelenleg nincsen napirenden a választójogi törvény módosítása. Az alkotmányozás folyamata több testületben zajlik, sokfajta vélemény, sokfajta célkitűzés van. Ezek a végén majd egy koncepcióban találkoznak, és majd utána a parlament eldönti, hogy meg elemet fogadja el - reagált Gulyás Gergely nyilatkozatára Szijjártó Péter.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-10-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite