2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonSzijjártó: garantálja a nyugdíjakat a kormány

Szijjártó: garantálja a nyugdíjakat a kormány


Szijjártó Péter02A nyugdíjvédelmi törvénycsomag által a kormány és a parlament garantálja a jelenlegi és jövőbeni nyugdíjasoknak is a nyugdíját, nem lesz kevesebb pénz a juttatásokra - mondta a miniszterelnök szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján, Kiss Péter szocialista képviselő állításaira reagálva.


A meghozott intézkedések megmentették az összeomlás szélén állt nyugdíjrendszert - emelte ki Szijjártó Péter. Hozzátette: nem lesz kevesebb pénz a nyugdíjra, nem fognak kevesebbet kapni a nyugdíjasok, mindenki megkapja azt ami jár neki.
Kiss Péter téved - fogalmazott a miniszterelnök szóvivője. Rámutatott: azzal lehet garantálni az emberek nyugdíját, hogy az állandó hiányokkal küszködő nyugdíjkasszát egyensúlyba hozzák.


A szocialisták szerint veszélybe kerül a nyugellátás biztonsága


Az MSZP szerint a nyugdíjszínvonalat és a nyugellátás biztonságát veszélyezteti a magánnyugdíjpénztári rendszer ellehetetlenülése, és az, ha az időskori ellátásokat a jövőben a kormány szándékának megfelelően csak a járulékokból fedezik.


Kiss Péter országgyűlési képviselő kedden sajtótájékoztatón kifejtette: idén például 16 százalékkal csökkentené a nyugdíjak értékét, ha kizárólag az e célból befizetett járulékokból fedeznék őket, az idei költségvetésben ugyanis a járulékok a nyugdíjkiadások mindössze 84 százalékát teszik ki. Hozzátette: a magán-nyugdíjpénztári rendszer megszüntetése a nyugdíjrendszer fenntarthatóságát veszélyezteti, mivel az aktív korúak és a nyugdíjasok romló aránya miatt az állami nyugdíjrendszert nem lehet majd a jelenlegi színvonalon finanszírozni.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-01-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite