2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonSzijjártó: nem lesz kormányátalakítás

Szijjártó: nem lesz kormányátalakítás


Szijjártó Péter02Cáfolta a miniszterelnök szóvivője, hogy személycserékre készülne Orbán Viktor. A Népszava ugyanis azt írta: az uniós elnökség után négy miniszter távozhat, és hat érkezhet a kormányba.


Ha valaki arra pályázik, hogy rövid időn belül kormánytag legyen, ki kell ábrándítanom. A miniszterelnök nem tervezi, hogy átalakítsa a kormányát, semmilyen oka nincs erre - reagált Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a köztévé reggeli műsorában a Népszava mai értesülésére.


A napilap azt írta: átszervezi a nyár végén az Orbán-kabinet a kormányzati struktúrát, a személycseréket Orbán Viktor miniszterelnök az uniós elnökség lezárultát követően jelenti be.


Az újság úgy tudja: biztosra vehető Martonyi János külügyminiszter távozása, utódjának államtitkára, Németh Zsolt a legesélyesebb.
Matolcsy György távozása is benne van a pakliban, ami egyúttal az általa vezetett Nemzetgazdasági Minisztérium feldarabolását is jelentheti - írja a Népszava, mely szerint visszakapja önállóságát a Pénzügyminisztérium, melynek élére a jelenleg a Miniszterelnökséget vezető Varga Mihály államtitkár, az első Orbán-kormány pénzügyminisztere kerül.


A valószínűsíthető harmadik távozó miniszter, az idén 72 éves Réthelyi Miklós tényleges nyugdíjba vonulásával ugyancsak átalakulhat a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, az egészségügyi minisztérium visszakaphatja önállóságát. Ennek vezetésére több jelentkező is van, köztük Tulassay Tivadar orvosakadémikus, a Professzorok Batthyány Körének tagja.


A negyedik távozó Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter lehet, posztjára Fodor István, az Ericsson Magyarország egykori alapítója és a céget 17 évig vezető elnöke kerülhet.


Forrás: Népszava/MTI - Hírcentrum/HÍR PORT24

2011-03-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite