2019. augusztus 24., szombat - Bertalan
Keresés a tartalomban
ItthonSzijjártó: nem volt korrekt a Reuters

Szijjártó: nem volt korrekt a Reuters


Szijjártó Péter02A Reuters egyetlen mondatot ragadott ki a miniszterelnök beszédéből, és adta ki hírként akkor, amikor Orbán Viktor még beszélt. A hírügynökség közel sem volt korrekt - mondta a köztévében a miniszterelnök szóvivője.


Semmilyen módon nem árnyékolták be a magyar kormányt ért külföldi kritikák az átadás-átvételi ünnepséget - jelentette ki Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.
Felhívta a figyelmet arra: az Európai Uniónak van egy fontos értéke, a diszkriminációmentesség. Nem győztük hangsúlyozni, hogy a médiatörvény egy olyan jogszabály, melyben egyetlen speciális magyar paragrafus sincs, valamennyi megtalálható az európai országok jogrendjében. Ha ezek után azt mondaná bárki, hogy Magyarországnak meg kell változtatni a médiatörvény valamely passzusát, akkor az csak abban az esetben felelne meg a diszkriminációmentességnek, ha ezzel párhuzamosan más uniós tagországokat is erre köteleznének. Eddig azonban egyetlen ország médiatörvényét sem kellett uniós rendelkezés alapján módosítani - érvelt Szijjártó.


Arra a felvetésre, hogy véleménye szerint a kormány kommunikációja puhult-e a médiatörvény ügyében, azt válaszolta: a Reuters egyetlen mondatot ragadott ki a miniszterelnök beszédéből, és adta ki hírként akkor, amikor Orbán Viktor még beszélt. A hírügynökség közel sem volt korrekt - szögezte le. Hangsúlyozta: a magyar kormányban nem merült fel, hogy szükséges módosítani a médiatörvényt. Véleménye szerint ez egy jó médiatörvény, mely átlátható, tiszta viszonyokat teremt végre.
Beszélt arról is: olvasta hétfőn a címlapjuk alapján üresnek tűnő sajtótermékeket, melyek azt állították, hogy meghalt a sajtószabadság. Majd a következő napokban a médiatörvény kapcsán ugyanúgy gyalázták a kormányt, ami szerinte ellentmond az előbbi állításnak.


Szerdától angol nyelven is elérhető a magyar médiatörvény. Mindenki, aki eddig bírálta külföldről a jogszabályt, most el is olvashatja, mi az, amit bírált - tájékoztatott a szóvivő.
A kormány működésével kapcsolatban semmilyen személyi kérdés nem merült fel - tette egyértelművé annak kapcsán, hogy a Népszabadság a minap arról írt, hogy a kormányfő leválthatja Hoffman Rózsa oktatási államtitkárt, Becsey Zsoltot, a Nemzetgazdasági Minisztérium külgazdasági kapcsolatokért felelős államtitkárát, Szócska Miklóst, az egészségügyért felelős államtitkárt, és Réthelyi Miklóst, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetőjét.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-01-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite