2019. augusztus 21., szerda - Sámuel
Keresés a tartalomban
ItthonSzijjártó: senkinek nem érdeke a bankrendszer összeomlása

Szijjártó: senkinek nem érdeke a bankrendszer összeomlása


Akciótervet jelent be a miniszterelnök hétfőn a Parlamentben. Ennek célja, az euróválság magyarországi hatásainak kivédése és a legnehezebb helyzetű devizahiteles családok megsegítése.

szijjarto_peter


Minderről a miniszterelnök szóvivője tájékoztatta az újságírókat a vasárnapi kormányülés szünetében. A tanácskozás egyik fő témája a Fidesz frakció pénteki javaslata volt. Ez alapján a devizahitelesek egy összegben, rögzített árfolyamon törleszthetnék adósságukat. A Fidesz-frakció javaslata az, hogy az adósok rögzített árfolyamon - svájci frank esetében 180, euróhitel esetében pedig 250 forintos árfolyamon - fizethessék vissza egy összegben hitelüket - mondta a miniszterelnök szóvivője a Duna TV műsorában a Heti Hírmondóban.


Szijjártó Péter a műsorban kiemelte, hogy a kormány ki fog dolgozni egy olyan javaslatot, amely három ismérvnek fog megfelelni:
1, erkölcsileg helytálló lesz.
2, pénzügyileg tartható megoldást kínál.
3, jogilag korrekt megoldás lesz.


A miniszterelnök szóvivője a műsorban elmondta, hogy a végleges előterjesztést a nemzetgazdasági tárca készíti majd el. Hozzátette: „a kormány végül egy olyan javaslatot fog letenni a parlament asztalára, amely pénzügyileg tartható és elviselhető terheket jelent majd mindenki számára".


Szijjártó hangsúlyozta: „Senkinek nem érdeke, hogy bármely országban a bankrendszer komoly károkat szenvedjen, vagy az összeomlás szélére sodródjon". Hozzátette: „jó lenne, ha a vészharangokat kongatók is higgadtságot tanúsítanának" - mondta a szóvivő.


Szijjártó Péter a műsorban elmondta, hogy az ország kiszolgáltatottságát az okozza, hogy külső pénzügyi függésben vagyunk. A részletekről kifejtette, hogy a függésnek két oka van, az egyik az államadósság, míg a másik a devizaalapú adósságok magas aránya - közölte. Hozzátette: ha ezeken javítunk, akkor ez az ország erősödéséhez kell, hogy vezessen.


Forrás: MTI - HÍRCENTRUM/HÍR PORT24

 

 

2011-09-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite