2019. június 17., hétfő - Laura
Keresés a tartalomban
ItthonSzijjártó: Simor nem igazolta, hogy eladta off-shore cégét

Szijjártó: Simor nem igazolta, hogy eladta off-shore cégét


Nem érkeztek Simor Andrástól, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökétől a parlament költségvetési bizottságához dokumentumok arról, hogy valóban eladta off-shore cégét, és valóban hazahozta vagyonát - mondta Szijjártó Péter, a költségvetési bizottság fideszes alelnöke hétfőn az MTI-nek.

Simor András


A politikus emlékeztetett: a költségvetési bizottság a közelmúltban arra szólította fel a jegybank elnökét, hozza nyilvánosságra azokat a dokumentumokat, amelyek igazolják, hogy valóban eladta off-shore cégét, hogy valóban hazahozta vagyonát, és az ebből fakadó adófizetési kötelezettségének eleget tett. A költségvetési bizottság jobbikos elnökének, Nyikos Lászlónak a hétfői tájékoztatása szerint nem érkeztek ilyen dokumentumok a testülethez - mondta Szijjártó Péter, aki szerint ez botrány.


"Jelenleg a jegybankban titkolózás zajlik, maga a jegybank elnöke titkolózik, ami szerintem botrányos és megengedhetetlen" - fogalmazott, hozzátéve, hogy az MNB-t nem lehet "közfigyelem elől elzárt területként működtetni, hiszen az ott dolgozók és vezetők közpénzből kapják a fizetésüket".


A bizottsági alelnök hangsúlyozta: továbbra is határozottan úgy gondolják, hogy Simor Andrásnak nyilvánosságra kell hoznia azokat a dokumentumokat, amelyek igazolják, hogy eladta off-shore cégét, hazahozta a vagyonát, és ezután megfizette a szükséges adót. Szijjártó Péter megjegyezte: már önmagában azt botránynak tartja, hogy a Magyar Nemzeti Bank elnökének off-shore cége volt, de "az még nagyobb botrány, hogy a jegybankelnök ezzel kapcsolatban titkolózik".


Közölte: szerdán a költségvetési bizottság fideszes tagjai összeülnek az ügyben, értékelik a helyzetet, és áttekintik, mit tudnak még tenni azért, hogy "véget érjen a titkolózás". Az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottsága október 18-án határozott arról, hogy bekéri Simor Andrástól, a Magyar Nemzeti Bank elnökétől egyebek mellett azokat a dokumentumokat, amelyek igazolják az elnök ciprusi cégének eladását. A bizottsági felhívásban az szerepelt, hogy 2011. október 30-ig kell a dokumentumokat a bizottság rendelkezésére bocsátania az MNB elnökének.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-10-31

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite