2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
ItthonSzíjjártó: szerint a szakszervezetek a megszorítások ellen tüntetnek

Szíjjártó: szerint a szakszervezetek a megszorítások ellen tüntetnek


Szijjártó Péter02A magyar kormány üdvözli és támogatja az európai szakszervezetek kiállását a megszorítások politikája ellen - közölte a miniszterelnök szóvivője pénteken az MTI-vel annak kapcsán, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hivatalában fogadta John Monksot, az Európai Szakszervezeti Konföderáció főtitkárát, valamint a magyar szakszervezeti vezetőket.


A Szijjártó Péter által jegyzett közlemény szerint a magyar emberek nyolc éven keresztül saját bőrükön tapasztalták, hogy a megszorítások politikája nemcsak hogy megoldani nem képes a gazdasági és társadalmi problémákat, hanem maga idézi elő azokat.


A közlemény úgy fogalmaz: Magyarország polgárai az akkor még ellenzékben lévő Fidesz támogatásával nyolc éven át küzdöttek a szocialista kormányok sorozatos, brutális megszorításai ellen, míg 2010-ben sikerült végre széleskörű összefogással leváltanunk ezt a politikát. "Együtt az emberekkel már a nyolc év során is értünk el sikereket - többek között a 2004-es Nemzeti Petíció és a 2008-as Szociális Népszavazás révén" - tartalmazza a közlemény.


Szijjártó Péter közölte azt is, hogy az elmúlt tíz hónapban az új politika jegyében még jelentősebb lépéseket tettek a nemzeti együttműködés erejével. Véget vetettek a megszorítások politikájának, helyette megfelezték a politikusok számát, csökkentették a bürokráciát, az adókat, felszámolták a korábbi állami pazarlást, a bankadó és a válságadó kivetésével pedig azokat vonták be a közterhek viselésébe, akik eddig kiváltságos módon ez alól mentesültek.


A közlemény szerint az eladósodás és megszorítások politikája mindenütt megbukott, újra és újra visszatérő válságokhoz vezetett az egész világon. A magyar kormány leszámolt ezzel a politikával, és támogat minden olyan törekvést, amely kiáll a válságért felelős, de a felelősséget az emberekre hárító politikusokkal és pénzügyi érdekkörökkel szemben.


A magyar kormány sok sikert kíván az európai szakszervezeteknek a megszorítások politikájával szembeni bátor kiállásukhoz - áll a közleményben.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-04-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite