2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
ItthonSzijjártó: a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata az új rendszer megalapozása

Szijjártó: a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata az új rendszer megalapozása


Szíjártó Péter01A politikai nyilatkozattal, amelynek általános vitája hétfőn kezdődik meg a parlamentben, olyan széles körű összefogást szeretnének létrehozni Magyarországon, amilyet a magyar emberek régóta várnak.


A Fidesz szóvivője szerint az Orbán Viktor leendő miniszterelnök által pénteken az Országgyűlés elé terjesztett Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata az egyik legfontosabb és legalapvetőbb lépés lesz "az emberek által megbuktatott rendszer" lezárásához és a nemzeti együttműködés rendszerének felépítéséhez.


Szijjártó Péter szombati budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a pénteken megalakult "forradalmi Országgyűlésnek" a jövő érdekét szolgáló törvényalkotáson túlmenően feladata lesz az is, hogy végleg lezárja a szavazófülkékben megdöntött rendszert, és felépítsen egy újat, a nemzeti együttműködés rendszerét. Mint mondta, a politikai nyilatkozattal, amelynek általános vitája hétfőn kezdődik meg a parlamentben, olyan széles körű összefogást szeretnének létrehozni Magyarországon, amilyet a magyar emberek régóta várnak.


A választópolgárok nem azért küldték őket az Országgyűlésbe, hogy napokon keresztül "mellényügyeket" vitassanak meg - mondta Szijjártó Péter arra a kérdésre válaszolva, hogy a Fidesz-KDNP-frakciószövetség tagjai adott esetben megszavaznák-e a képviselői esküjét gárdamellényben elmondó Vona Gábor Jobbik-elnök mentelmi jogának felfüggesztését. Szijjártó Péter közölte: rendkívül kicsinyes és káros dolognak tartja, hogy "sokan próbálnak asszisztálni ahhoz, hogy mellényügyekről folyjon a forradalmi Országgyűlés első napjáról szóló értékelő".


Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2010-05-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite