2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
ItthonSzijjártó: a szocialisták idején szaladt el az államadósság

Szijjártó: a szocialisták idején szaladt el az államadósság


Szíjártó Péter01Amikor 2002-ben leköszönt Orbán Viktor kormánya, 53 százalék volt a hiány, és az elmúlt nyolc évben ment fel 80 százalék fölé - jelentette ki a köztévében a miniszterelnök szóvivője.


Minden bizonnyal tiszteletreméltó megfontolásai vannak a jövő évi büdzsét bíráló Kopits Györgynek, a Költségvetési Tanács elnökének, de a költségvetésnek meg kell felelnie a választói akaratnak és az európai megújulási versenyben biztosítani kell Magyarország pozícióját - jelentette ki Szijjártó Péter a Magyar televízió Ma reggel című műsorában.


A miniszterelnök szóvivője hozzátette: ebben a versenyben előnyünk a nagy támogatottságú kormány, hátrányunk a magas államháztartási hiány.


A jövő évi bátor, reális költségvetés, melyhez nem elég a politika, hanem szükség lesz minden magyar emberre, magyar vállalkozásra - szögezte le Szijjártó.


A megújulásnak, az adósságból való kilábalásnak vannak ellendrukkerei - mondta annak kapcsán, hogy többen kétségbe vonják a 400 ezer munkahely megteremtését ebben a ciklusban. Hangsúlyozta: a gazdasági növekedés magával hozza a foglalkoztatás bővülését.


A gazdasági növekedést 2-3 százalékos sávból a 4-6 százalékos sávba kell felvinni, vissza kell nyesni a bürokráciát és a korrupciót, a beruházási rátát 25 százalékra kell felemelni - sorolta a szóvivő, utóbbi kapcsán megemlítve az Opel szentgotthárdi, illetve az Audi győri beruházását.


Szijjártó reális célkitűzésnek nevezte, hogy az az államadósságot 2014-15-re 70 százalék alá csökkentsék. Emlékeztetett: amikor 2002-ben leköszönt Orbán Viktor kormánya, 53 százalék volt a hiány, és az elmúlt nyolc évben ment fel 80 százalék fölé.

 

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-11-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite