2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
ItthonSzijjártó: bizakodásra ad okot az augusztusban bejelentett 44 ezer új állás

Szijjártó: bizakodásra ad okot az augusztusban bejelentett 44 ezer új állás


A miniszterelnök szóvivője szerint Magyarországnak meg kell nyernie az államadósság elleni háborút, ami csak úgy lehetséges, ha minél több ember munkájára lehet számítani. Éppen ezért bizakodásra ad okot, hogy augusztusban a munkaadók 44 ezer új állást jelentettek be - írta az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében Szijjártó Péter, utalva a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat friss adataira.

szijjarto_peter

A szóvivő kiemelte, az augusztusban bejelentett 44 ezer új állás 62 százalékkal több, mint egy évvel korábban. "A munkát támogató arányos adórendszer kiteljesítésével, valamint a START munkaprogramok megindításával a kormány gazdaságpolitikájának fókuszában továbbra is a munkahelyteremtés áll" - közölte Szijjártó Péter.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat friss adatai szerint - köszönhetően a támogatott állások (főként közfoglalkoztatás) növekedésének - összességében emelkedett a bejelentett új állások száma Magyarországon: 13.300 foglalkoztató összesen 44 ezer új álláslehetőséget jelentett be augusztusban a szolgálathoz. Ez az előző hónaphoz és az előző év azonos hónapjához képest is bővülést jelent, előbbi esetében 5,7, utóbbinál pedig 61,8 százalékos az emelkedés.

A szolgálat adataiból ugyanakkor az is kiderült, hogy a versenyszférában több mint féléves mélypontra süllyedt az új állások száma.


Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-09-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite