2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonSzijjártó: csökken az államadósság, ha sokáig nem lesz szocialista kormány

Szijjártó: csökken az államadósság, ha sokáig nem lesz szocialista kormány


Szijjártó Péter02A miniszterelnök szóvivője szerint óriási erőfeszítés kell, hogy ezt az adósságot ledolgozzuk, mindenkinek a munkájára szükség van hozzá.


Akkor lesz 50 százalék alatt az (GDP-arányos) államadósság Magyarországon, ha sokáig nem lesz szocialista kormány - jelentette ki Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a köztévé reggeli műsorában.

Orbán Viktor első kormánya 1998 és 2002 között 58-ról 53 százalékra hozta le az államadósságot, innen 82 százalékra növelték a nyolc év alatt a szocialista kormányok. Óriási erőfeszítés kell, hogy ezt az adósságot ledolgozzuk, mindenkinek a munkájára szükség van hozzá, de le lehet menni erre a szintre - szögezte le Szijjártó.


Ha elérjük az 50 százalék körüli szintet, akkor lehetőség nyílik úgy módosítani az Alkotmánybíróság hatáskörét, hogy az gazdasági témájú beadványokat is vizsgálhasson. Ha nem adósították volna el az országot, akkor most erről nem is kellene beszélnünk - tette hozzá.


Az Alkotmánybíróság (Ab) bíróság létszámát megnövelik, hiszen a bírósági ítéletekkel is fordulhatnak majd állampolgárok a testülethez az új alaptörvény szerint - mondta Szijjártó, aki beszélt arról is, hogy az alkotmányozás kapcsán visszaküldött válaszok alapján egyértelmű: az emberek - a többi közt - azt akarják, hogy a parlamenti bizottságok előtt legyen kötelező megjelenni.

 

Forrás: Hírcentrum/HÍR PORT24

 

2011-04-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite