2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
ItthonSzilvásy után már Laborc is őrizetben

Szilvásy után már Laborc is őrizetben


Szilvásy György volt titokminiszter és Galambos Lajos, a volt NBH-főigazgató ügye kapcsán őrizetbe vették Laborc Sándort is.

Laborc Sándor001


Szilvásy György után őrizetbe vették Laborc Sándort is - tudta meg a Hír Televízió, amely szombat este számolt be erről internetes oldalán. Laborc Sándor Szilvásy György minisztersége ideje alatt irányította a Nemzetbiztonsági Hivatalt (NBH). A volt NBH-s vezető meggyanúsításáról egyelőre nem lehet tudni részleteket, de a HírTV szerint feltehetően összefügg Szilvásy György és Galambos Lajos ügyével.


A Gyurcsány-kormány volt titokminisztere a Hír Televízió információi szerint a Gyorskocsi utcai fogdában töltötte a péntek éjszakát. Szilvásy Györgynél pénteken tartottak házkutatást, és ezután kihallgatásra vitték. Úgy tudni: Galambos Lajos, az NBH volt főigazgatója (Laborc elődje) tett vallomást a katonai ügyészségen, és ezzel összefüggésben indult eljárás Szilvásy György ellen.


Szilvásy György 2007. július 1. és 2009. április 16. között volt a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter. Az általa felterjesztett jelölés alapján Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök 2007. december 17-én nevezte ki Laborc Sándort az NBH főigazgatójának. Laborc előzőleg a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgató-helyettese, majd megbízott főigazgatója volt. Laborc az UD Zrt.-üggyel összefüggésben 2009. július 20-án szeptember 1-jei hatállyal lemondott hivataláról, amit Bajnai Gordon akkori miniszterelnök elfogadott.


Az 1958-ban született Laborc a moszkvai KGB-egyetemen, azaz az orosz rendőrtiszti főiskola állambiztonsági szakán tanult az 1980-as években. Kinevezése előtt több napilap is arról írt, hogy nemzetbiztonsági szakértők kockázatosnak tartják kinevezését az NBH élére.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

 

 

2011-07-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite