2019. április 20., szombat - Konrád, Tivadar
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSzínes hétvégi programok a megyében: Kazáron laskafesztivál, Szécsényben városnap, Bátonyt

Színes hétvégi programok a megyében: Kazáron laskafesztivál, Szécsényben városnap, Bátonyterenyén gyermeknap várja a szórakozni vágyókat


Most hétvégén számos szórakoztató és érdekes program várja az érdeklődőket Nógrád megyében. A Nógrád24.hu hétvégi programajánlója.


Laskafesztivál és Tócsni Parti Kazáron


laskafesztivalA népművészet és folklór területén rendkívül gazdag hagyományokkal rendelkező Kazár Község Önkormányzata idén is megrendezi a Laska Fesztivál és Tócsni Partit. A rendezvény most hétvégén, május 29-30-án kerül megrendezésre.
A rendezvény a gasztronómia sokszínűségét kívánja bemutatni, ezzel is vonzó programot kínálni a térségben élők és a turisták számára. A rendezvény során a látogatók megismerkedhetnek a térségben élő palócok gazdag népművészeti és gasztronómiai hagyományaival.
A rendezvény ideje alatt a népi zenekarok és hagyományőrző csoportok szórakoztatják majd a vendégeket. Több helyen lesz laska- és tócsni kóstoló.

Aki még nem evett megkóstolhatja, aki még nem sütött kipróbálhatja és megtanulhatja az ételek elkészítését. A látogatók a receptet hazavihetik, s így otthon is megsüthetik az igazi kazári laskát és tócsnit.


Idén nemzetközivé válik a fesztivál, ugyanis érkeznek csapatok a csehországi Liptál településről, a szlovákiai Liptovska Teplička-ról, Harkácsról, Ragyolcról, Csákányházáról, Fülekről és Óbástról. A versenyre benevezett a lengyelországi Kuniow és az erdélyi Kőrispatak csapata is. A fővárost a Kispesti Önkormányzat képviseli majd.


Szécsényi Városnap

Szécsényben május 29-én szombaton kerül megrendezésre a Városnap. Az érdeklődőket három helyszínen - Sétálóutca, Múzeumkert és a Várkerti színpadon - várják a szervezők. „Határok nélkül" nemzetközi főzőverseny várja az érdeklődőket. Ahol szlovák, lengyel és magyar ételspecialitások, hal és bográcsban készült ételeket készítenek a versenyzők. 14 órától Huszárpárbaj lesz, majd 15 órától „Vitézlő kurucok - lóvá tett labancok" című produkciót láthatnak a nézők. 16 órától Márió, a harmonikás szórakoztatja a nagyérdemű közönséget, 17 órától az RTL Klub Csillag születik című műsorából megismert Kutyakölykök produkciója látható, 18 órától Szűcs Judith ad koncertet a Szécsényi Városnapon. 22 órától a Kékbab Ír zenekar élő koncertje lesz az Irish Dance School tánckar közreműködésével.


10-és 18 óra között kézműves foglalkozás és vásár, népi gyermekjátékok, arcfestés, ingyenes vérnyomásmérés, kirakodó vásár, vidámpark, asztali autóversenypálya, pedálos kisautók, lángosevő verseny és számos más színes program várja a nagyérdemű közönséget.


20 órától a Várkert Színpadon István, a király című rockoperát nézhetik meg az érdeklődők a Gara-Team előadásában.

Gyermeknap Bátonyterenyén


lufiMájus 30-án vasárnap Bátonyterenyén, Nagybátonyban a Sportpályán rendezik meg a városi gyermeknapot. A Program 9 órakor kezdődik „Mesehősök várnak Téged címmel!" 10 órától a város polgármestere, Lavajné Dóka Éva köszönti a kicsiket és nagyokat egyaránt, majd 10.30-tól Farkasházi Réka interaktív gyermekműsorával folytatódik a Bátonyterenyei gyermeknap. Délután 2 órakor SP, a tinik nagy kedvence lép a színpadra. 16.50-kor a szervezők és a gyerekek közösen 1000 darab színes lufit engednek az égbe. A színes színpadi programok mellett a rendezvényre kilátogatókat várja még kaland- és vidámpark valamint számos programokkal várják a szervezők a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

 

2010-05-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite