2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSzínes kavalkád a salgótarjáni gyermeknapon

Színes kavalkád a salgótarjáni gyermeknapon

 

A gyermeknap a világ sok országában ünnepnap, melyet először Törökországban tartottak meg 1920-ban. Magyarországon 1931-től ünneplik, és május utolsó vasárnapján tartják. Ennek a meghitt és örömteli ünnepnek a célja, hogy felhívja az emberek, a világ figyelmét a gyermekek helyzetére és jogaira.

salgotarjanigyermeknap2016

Fotó: salgotarjan.hu


Ilyenkor a felnőttek is kicsit gyermeknek érezhetik magukat. Az ünnep nemcsak a gyermeknek fontos, hanem a szülőknek is, hogy felejthetetlen örömet szerezzenek gyermekeiknek egy-egy ajándékkal, egy-egy meglepetés programmal.


Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata és a város vezetése „jó szülő módjára" színes programokkal kedveskedett 2016. május 29-én a gyermekeknek: a városi sportcentrumban a József Attila Művelődési és Konferencia Központ szervezésében emlékezetes gyermeknapot varázsoltak kicsiknek és nagyoknak, gyerekek és szülőknek. A színes és változatos rendezvény forgatagában 47 család részvételével került sor a hagyományos családi vetélkedőre, melyen a legjobbaknak járó díjakat Dániel Zoltán alpolgármester, Andóné Angyal Mária, a Salgótarjáni Összevont Óvoda vezetője és Patai Anna, a Megasztárból ismert énekes - a gyermeknap sztárvendége - adták át.

salgotarjanigyermeknap2016_1

Fotó: salgotarjan.hu


Patai Anna nem csupán a színpadon volt részese a városi gyermeknapnak. Az énekesnő a délelőtt folyamán Fekete Zsolt polgármesterrel együtt ellátogatott a megyei kórház gyermekosztályára, hogy ezen a napon a betegeskedő nebulók életébe is örömet varázsoljanak. A városvezető játékokkal ajándékozta meg a gyermekosztály játszószobáját, míg Patai Anna több karton gyümölcsöt és szörpöt adott át a kicsiknek, míg az ápolónőket egy-egy dedikált CD-lemezével lepte meg.


A központi városi program mellett a Beszterce-lakótelepen is rendeztek gyermeknapot. A hagyományos - a helyi közösségek összefogásával és Molnár Károly önkormányzati képviselő támogatásával és közreműködésével szervezett - program keretében a Sebaji úti játszótéren sok-sok gyerek önfeledten szórakozva kapcsolódott be az ügyességi, játékos vetélkedésekbe és versenyekbe.


Forrás: SALGÓTARJÁN/NÓGRÁD24

 

2016-05-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite