2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonSzínes kulturális programokkal várja a vendégeket Gödöllő

Színes kulturális programokkal várja a vendégeket Gödöllő


Gödöllő01Számtalan programot kínál az elkövetkező hat hónapban az EU-elnökségre érkezőknek és a turistáknak a jelentős tanácskozásoknak helyet adó Gödöllő. A szórakoztató rendezvények zömét a Grassalkovich-kastélyban és a sajtóközpontként működő Művészetek Házában tartják.


Mint arról Péterfi Csaba, a város polgármesteri hivatalának kommunikációs igazgatója az MTI-nek beszámolt, a királyi kastélyban a néhány nap múlva esedékes első nagyobb szabású tanácskozásig helyére kerül az úgynevezett Habsburg galéria, az uralkodókat bemutató kiállítás képeit már elkezdték a falakra rögzíteni.


Hozzátette: a VIP-tárgyalókban és az adminisztrációs helyiségekben a Gödöllői Városi Múzeum képeit, például a helyi művésztelep alkotóinak munkáit láthatják majd a vendégek.


A Művészetek Házában lévő sajtóközpontban nem mindennapi tárlat nyílik, mely kiváló lehetőséget nyújt Gödöllő testvérvárosainak bemutatkozására. A kiállított festményeken Giessen (Németország), Csíkszereda (Románia), Forssa (Finnország), Beregszász (Ukrajna), Wageningen (Hollandia), Dunaszerdahely (Szlovákia), Zenta (Szerbia), Hillerod (Dánia), Laxenburg (Ausztria), Turnhout (Belgium), Zywiec (Lengyelország), Aichac (Németország), Valdemoro (Spanyolország), Brandys nad Labem-Stará Boleslav (Csehország) és Bogor (Indonézia) nevezetességei láthatóak - mondta el a kommunikációs igazgató.
Ugyanitt kap helyet a város történetét, nevezetességeit bemutató "Gödöllő sarok", de nem maradhatnak ki a település megismertetéséből a gödöllői művészeti csoportok sem. A tárgyalások szüneteiben a városi intézmények, például a Fréderic Chopin Zeneiskola tanulói, valamint a helyi kulturális szervezetek adnak műsort a vendégeknek.


Péterfi Csaba hangsúlyozta: az uniós elnökségi események egybeesnek a gödöllői barokk év rendezvényeivel. 2011-ben a város két jelentős eseményre, Mária Terézia magyar királynő látogatásának 260. és a kastélyt építő gróf Grassalkovich I. Antal halálának 240. évfordulójára emlékezik. A jeles alkalomból több rangos eseményt is tartanak a helyi zeneiskolában, a máriabesnyői templomban, a városi múzeumban és könyvtárban, s nem utolsó sorban a királyi kastélyban.


A programokat úgy állították össze, hogy azokba a Gödöllőn tartózkodó vendégek, így az EU-elnökségi rendezvények lebonyolításában résztvevők is bekapcsolódhassanak.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-01-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite