2019. május 24., péntek - Eszter
Keresés a tartalomban
KultúraSzínes programokkal köszön el a pécsi EKF

Színes programokkal köszön el a pécsi EKF


Pésc_EKFSzerda este utcazenei produkciókat láthat és hallhat a közönség a vendéglátósok utcáján felállított kisszínpadon, másnap pedig a Dél-dunántúli régió népzenei, világzenei és néptánc előadói köszönnek el a Kulturális Főváros címétől.


Háromnapos fesztivállal búcsúzik szerda estétől nemcsak az óévtől, hanem a 2010-es kulturális évadtól is Pécs, Európa egyik idei kulturális fővárosa.
A Pécs2010 program záróeseményének a Kossuth tér és Irgalmasok utcája ad majd otthont. A minifesztivál idejére utóbbi vendéglátósok utcájává alakul.


Az utca egyik oldalán sorakoznak majd a faházak, előttük teljes hosszúságban egy "nagy asztalhoz várjuk Pécs lakosságát - áll a Pécs2010 Sajtóiroda közleményében, amelyet szerdán juttattak el az MTI-hez.
Szerda este utcazenei produkciókat láthat és hallhat a közönség a vendéglátósok utcáján felállított kisszínpadon. Csütörtökön a Dél-dunántúli régió népzenei, világzenei és néptánc előadói közül a Dutar, Mecsek, Tanac, Vizin együttes, valamint a Somogy Táncegyüttes lép majd fel. A csütörtök estét a fellépőkkel közös táncház zárja.


Szilveszter este Pécs könnyűzenei életének országszerte ismert előadói kerülnek a középpontba. A közönség olyan csapatoknak és fellépőknek tapsolhat, mint a The Crybabies, a Punnany Massif, a Singas Project, a Psycho Mutants, Takáts Eszter, a Zagastic és a Ska-Pécs.


"Az év utolsó napja azonban még több különlegességet rejt. Az érdeklődők a szilveszteri koncerten ismerhetik meg azt a több pécsi előadó által felénekelt közös dalt, amely a Punnany Massif Turist Gájd című slágerének erre az alkalomra áthangszerelt változata. A szervezők szerint ez a nóta elsősorban a fiatalokat megszólító igazi pécsi himnusszá válhat" - olvasható az összegzésben.


Az esemény színvonalát emeli az Irgalmasok utcájának színes megvilágítása és a Kossuth térre tervezett éjféli tűzijáték is.
"Az EKF január 10-én tartott pécsi nyitóünnepségén 15 ezer ember vett részt, a várhatóan szintén tömegeket vonzó december végi záróprogram sokak érthető elvárása volt" - jegyezte meg a Pécs2010 Sajtóiroda.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-12-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite